Video Trafic blocat pe o stradă din Capitală, vineri şi sâmbătă, pentru procesiunea de la Biserica Sf. Mina

Traficul rutier va fi blocat, vineri şi sâmbătă, pe Strada C.F. Robescu, situată în apropierea Pieţei Unirii din Capitală, în contextul organizării procesiunii religioase de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”, potrivit unui comunicat de presă al Brigăzii Rutiere din Bucureşti.

2657 afișări

„În conformitate cu Protocolul Primăriei Municipiului Bucureşti, în perioada 10 – 11 noiembrie, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina (Strada C.F. Robescu, nr. 18, sector 3), vor avea loc manifestări religioase”, anunţă Brigada Rutieră.

Astfel, conform sursei citate, începând de vineri, de la ora 7.00, până sâmbătă, la 23.00, se va închide traficul rutier pe Strada C.F. Robescu, între Bulevardul Hristo Botev şi între Strada Dunărea Albastră.

„Solicităm conducătorilor de autovehicule ca, în intervalul menţionat, să evite, pe cât posibil, deplasarea în zonă, să circule cu prudenţă, mai ales când trec pe lângă grupul de participanţi şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, aflaţi în trafic, pentru dirijarea şi fluidizarea acestuia”, precizează sursa menţionată.

În fiecare an, pe data de 11 noiembrie, are loc hramul bisericii Sfântul Mina-Vergu, din Capitală.

În acest context, fragmente din sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic Mina, care sunt păstrate la instituţia de cult din Bucureşti, sunt scoase în curtea bisericii, pentru ca pelerinii să se poată închina.

Moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina se află la biserica bucureşteană din anul 1874.

Sfântul Mina este prăznuit de ortodocşi pe 11 noiembrie, iar romano-catolicii îl serbează pe 24 noiembrie. Conform calendarului creştin, el este sfântul care îi ocroteşte pe păgubiţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici