Trafic restricţionat în Vama Stânca Costeşti

Traficul spre Republica Moldova în Vama Stânca Costeşti din judeţul Botoşani a fost restricţionat, miercuri dimineaţă, de către autorităţile din Republica Moldova, la ora transmiterii acestei ştiri majoritatea punctelor de trecere a frontierei spre R. Moldova fiind închise.

653 afișări
Imaginea articolului Trafic restricţionat în Vama Stânca Costeşti

Trafic restricţionat în Vama Stânca Costeşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor autorităţi vamale, partea moldovenească a comunicat oficial că prin punctul vamal mai pot trece doar cetăţenii moldoveni care se întorc din România şi românii care se întorc din Republica Moldova.

Miercuri dimineaţă, au fost închise de către vameşii moldoveni şi punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni, Sculeni, Giurgiuleşti şi Cahul.

Conform unor reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, 280 de cetăţeni români, moldoveni şi bulgari, au trecut, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră româneşti, însă nu au fost lăsaţi să ajungă în Republica Moldova, fiind întorşi din drum de către vameşii moldoveni.

Dintre aceştia, peste 20 au fost jurnalişti care au încercat să intre în Republica Moldova, dar autorităţile de frontieră moldovene nu i-au lăsat să treacă de vamă invocând diferite motive, precum lipsa acreditărilor permanente, a asigurărilor medicale sau a invitaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici