Trei dintre cele patru persoane reţinute în ancheta vizându-l pe antrenorul lui Nuţu Cămătaru, arestate

Trei din cele patru persoane reţinute, miercuri, de procurorii DIICOT, în urma percheziţiilor făcute în Mehedinţi şi Dolj au fost arestate preventiv de Tribunalul Mehedinţi, joi seară, sub acuzaţiile de şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate şi tentativă de omor.

53 afișări
Imaginea articolului Trei dintre cele patru persoane reţinute în ancheta vizându-l pe antrenorul lui Nuţu Cămătaru, arestate

Trei dintre cele patru persoane reţinute în ancheta vizându-l pe antrenorul lui Nuţu Cămătaru, arestate (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Petri Althamer, a declarat că mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile au primit doi bărbaţi din Drobeta Turnu Severin şi Brezniţa de Ocol (Mehedinţi), iar un alt bărbat din judeţul Gorj a fost lăsat în libertate.

Potrivit aceleiaşi surse, magistraţii au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în lipsă pe numele unui al treilea bărbat.

Cinci persoane sunt cercetate în acest dosar pentru constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, tâlhărie, tentativă de omor

Miercuri, au fost făcute 14 percheziţii domiciliare în Mehedinţi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor cu violenţă şi şantaj.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, înscrisuri de vânzare-cumparare de imobile, documente auto, contracte de societăţi de pază, patru laptopuri, o unitate de calculator, peste 200 grame de bijuterii, o cagulă, bastoane telescopice, o sabie, două bate din lemn, mănuşi, cuţite, o armă de vanatoare SUHL de calibru 12 mm cu 49 cartuşe, un pistol cu gloanţe de cauciuc, 10 gloanţe cu bile de cauciuc, cinci tuburi goale de calibru 16 mm, trei tuburi goale de pistol 7,62 mm, două tuburi goale de 10 mm, pentru pistol cu bile de cauciuc.

De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 35.055 de lei şi 100 de euro şi patru autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că gruparea infracţională are legătură cu cea din care face parte şi Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru.

În 19 martie, antrenorul de karate al lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan, a fost arestat de către Tribunalul Mehedinţi, pentru constituirea unui grup infracţional care avea ca scop obţinerea unor sume de bani, prin ameninţare şi exercitare de violenţe, respectiv cămătărie şi şantaj.

Anterior, Emilian Ştefan a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri, iar Mugurel Constantin la patru ani de detenţie în Austria pentru lovirea unei persoane şi deposedarea ei de mai multe bunuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici