Trei morţi şi 11 răniţi într-un accident pe DN 15A - VIDEO

Trei persoane au murit şi alte unsprezece au fost grav rănite, în urma unui accident petrecut, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 15A, între localităţile bistriţene Herina şi Galaţii Bistriţei, după ce o autobasculantă a lovit un microbuz cu muncitori.

329 afișări
Imaginea articolului Trei morţi şi 11 răniţi într-un accident pe DN 15A - VIDEO

Trei morţi şi 11 răniţi într-un accident pe DN 15A

Restul pasagerilor din microbuz, nouă la număr, au suferit răni uşoare, care nu au necesitat internarea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa, a informat, miercuri, că accidentul s-a petrecut, în jurul orei 23.41, pe DN 15A, drumul care leagă Bistriţa de oraşul Reghin, din judeţul Mureş, între localităţile Galaţii Bistriţei şi Herina.

Din primele date ale anchetei, şoferul Ioan R. (21 de ani), domiciliat în satul bistriţean Tiha Bârgăului, conducea o autoutilitară ce tracta o remorcă. Din cauza oboselii, şoferul a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de un microbuz care circula regulamentar din sens opus.

Microbuzul, condus de şoferul Roberto L. (29 ani) din Lechinţa, transporta muncitorii unei firme de textile din Sărata, care ieşiseră din schimbul doi, spre casă.

În urma impactului, au murit pe loc Daniel R., care ar fi împlinit, vineri, 26 de ani, şi Lavinia V. (19 ani). Ildiko R (31 de ani) a murit, ulterior, la spital.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Totodată, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Politiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud îl cercetează pe şoferul autobasculantei pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Din cauza accidentului, circulaţia pe DN 15A, între Bistriţa şi Reghin, a fost blocată timp de peste două ore pe ambele sensuri.

Victimele accidentului au fost internate la Terapie Intensivă, Chirurgie şi Otopedie

Două dintre victimele accidentului rutier sunt internate la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cinci la cea de Chirurgie şi patru la Ortopedie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Rodica Bălan, a informat, miercuri, că în stare mai gravă sunt două paciente internate la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, Adriana N. (26 de ani), din satul Corvineşti, comuna Matei, a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral frontal. Tânăra este în comă profundă şi are o plagă contuză cervicală acută.

Violeta P. (18 ani) din satul Moruţ, comuna Matei, a fost diagnosticată de medici cu traumatism cranio-cerebral acut, plagă contuză, entorsă coloană cervicală, fractură antebraţ stâng şi contuzie abdominală.

O altă pacientă, Alina R. (21 ani), din Lechinţa, este şi ea în stare gravă, find internată la secţia Chirurgie, cu traumatism cranio-cerebral minor şi fractură antebraţ stâng.

"Dintre persoanele implicate în accident, în prezent cinci sunt internate la secţia Chirurgie, patru la Ortopedie, două la Terapie Intensivă", a declarat Rodica Bălan.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici