Video Trei muncitori care făceau lucrări la un pod feroviar au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ în localitatea Peştera Bolii / Comisie de anchetă la Ministerul Transporturilor | FOTO

Trei persoane au murit sâmbătă după ce au fost surprinse sub un mal de pământ în localitatea Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, în timp ce făceau lucrări la un pod feroviar.

3406 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

UPDATE 17:18

Şi ceilalţi doi muncitori peste care sâmbătă s-a surpat un mal de pământ în localitatea Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, în timp ce făceau lucrări la un pod feroviar, au fost scoşi morţi în urmă cu câteva minute, după o intervenţie de peste patru ore, la care au participat aproximativ 20 de pompieri. ITM a început o anchetă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem.

"În cazul accidentului de muncă de la Peştera Bolii, poliţiştii fac cercetări penale in rem împreună cu inspectorii ITM, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, în vederea stabilirii circumstanţelor în care s- a produs incidentul", a spus Niţu.

Potrivit CFR Infrastructură, acccidentul a avut loc în timpul unor lucrări de modernizare la un pod feroviar. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare de poduri-podeţe, lot RCF Timişoara, an 2014. Podul de la km 72+569 D2 se află pe secţia Petroşani-Banita.

Constructorul este Sc Confer-Radaria, iar consultanţa este asigurată de Bycons SRL. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna noiembrie 2017.

Şeful ITM Hunedoara, Adrian Florin Bozdog, a declarat că instituţia pe care o conduce a început o anchetă în acest caz, care ar putea fi catalogat ca accident colectiv de muncă.

"ITM Hunedoara va continua cercetarea pentru stabilirea cauzelor şi efectelor acestui eveniment. La finalizarea cercetărilor vom transmite dosarul de cercetare şi procesul verbal către procuratură, care va stabili vinovaţii", a spus şeful ITM Hunedoara.

UPDATE 15:45

Comisie de anchetă la Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a dispus înfiinţarea unei comisii de anchetă şi a anunţat că vor fi verificate toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin ministerului, în ceea ce priveşte normele de securitate a muncii, după accidentul în care trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ.

Comisia de anchetă va fi condusă de Secretarul de Stat Ninel Cercel, care a plecat la locul accidentului pentru a analiza cauzele în care s-a produs şi pentru a dispune măsurile necesare, se arată în comunicatul transmis, sâmbătă, de Ministerul Transporturilor.

„Cercetarea cauzelor se va face în comun cu celelalte instituţii abilitate ale statului”, se mai arată în comunicat.

Sâmbătă, în jurul orei 12.30, s-a produs un accident de muncă în timpul unor lucrări care se desfăşurau la un pod feroviar situat între staţiile Petroşani-Băniţa. Trei muncitori, care lucrau la podul feroviar, au fost prinşi sub malul de pământ.

UPDATE 13.15: Claudiu Iacob, reprezentant al ISU Hunedoara, a declarat că unul dintre muncitori a fost declarat mort de către medicul prezent la faţa locului.

Claudiu Iacob, reprezentant al ISU Hunedoara, a declarat că unul dintre muncitori a fost declarat mort de către medicul prezent la faţa locului.

Ceilalţi doi muncitori sunt acoperiţi în întregime de pământ şi bolovani, echipele de intervenţie încercând să îi extragă.

Cele trei persoane au fost surprinse, sâmbătă, sub un mal de pământ în localitatea Peştera Bolii din judeţul Hunedoara, în timp ce făceau lucrări la un pod feroviar.

Potrivit IGSU, peste cele trei persoane s-a prăbuşit un mal de pământ, în timp ce efectuau lucrări la un pod feroviar.

La faţa locului au fost deplasate 2 autospeciale de stingere cu module de descarcerare şi o ambulantă SMURD.

De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acţioneaza cu un container multirisc (cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile. 

CFR Infrastructură informează că a avut loc un acccident de muncă în timpul unor lucrări de modernizare la un pod feroviar. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare de poduri-podeţe, lot RCF Timişoara, an 2014. Podul de la km 72+569 D2 se află pe secţia Petroşani-Banita. Constructorul este Sc Confer-Radaria, iar consultanţa este asigurată de Bycons SRL. Termenul de finalizare al lucrărilor este luna noiembrie 2017.

CFR precizează că traficul feroviar nu este afectat, deoarece acesta este închis pe firul II, unde se desfăşoară lucrările, trenurile circulând doar pe firul I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici