Trei noi decese cauzate de gripă, în Bucureşti şi judeţele Gorj şi Prahova. Numărul victimelor a ajuns la 23

Alte trei persoane au murit din cauza gripei, din Bucureşti şi din judeţele Gorj şi Prahova, astfel că numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 23. Cei trei pacienţi aveau probleme medicale şi nu erau vaccinaţi antigripal.

1399 afișări
Imaginea articolului Trei noi decese cauzate de gripă, în Bucureşti şi judeţele Gorj şi Prahova. Numărul victimelor a ajuns la 23

Trei noi decese cauzate de Gripă. Numărul victimelor a ajuns la 23

Numărul morţilor din cauza gripei a ajuns la 23 după ce au fost înregistrate alte trei decese, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Unul dintre pacienţi este o femeie în vârstă de 43 ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale necunoscute.

Ceilalţi doi pacienţi care au murit sunt două femei - una în vârstă de 72 de ani din Bucureşti şi una de 51 de ani din judeţul Gorj. Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinate antigripal.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Costinel Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că femeia care a murit în judeţul Gorj fusese trimisă miercuri de la Spitalul din Rovinari, iar la internare avea starea gravă. Iniţial, femeia fusese internată pentru anemie severă, iar când a ajuns la Târgu-Jiu s-a ridicat şi suspiciunea de gripă.

Femeia suferea de diabet zaharat, boală ischemică coronariană şi bronhopneumopatie obstructivă cronică, care cel mai probabil s-a acutizat, a scpus Costinel Popescu.

Deocamdată, nu s-a stabilit deocamdată dacă femeia era vaccinată antigripal.

”Am încercat să corectăm în primul rând anemia pentru care era trimisă la noi, s-au pus patru pungi de sânge, patru zile succesive, starea generală după administrarea sângelui a fost cât de cât satisfăcătoare, s-a ameliorat, ulterior a avut o cădere bruscă, alterare imediată a stării generale. S-a instituit un edem pulmonar, o complicaţie care apare în astfel de cazuri, edem pulmonar acut, a fost retransferată în ATI, intubată, ventilată mecanic, în final a decedat”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 23 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătăţii.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici