Trei ofiţeri de poliţie din Braşov, cercetaţi de Consiliul de disciplină

Poliţia Română a finalizat ancheta declanşată la Poliţia Braşov după scandalul Gorbunov şi a decis ca şeful Poliţiei municipiului, şeful Secţiei 4 şi un ofiţer să fie cercetaţi de Consiliul de disciplină, iar şefului IPJ i-a fost aprobată încetarea raporturilor de serviciu.

443 afișări
Imaginea articolului Trei ofiţeri de poliţie din Braşov, cercetaţi de Consiliul de disciplină

Trei ofiţeri de poliţie din Braşov, cercetaţi de Consiliul de disciplină (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia Română a anunţat, marţi, că în urma cercetării prealabile făcute de către ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov, conducerea Poliţiei Române a dispus sesizarea Consiliului de Disciplină pentru analizarea abaterilor săvârşite de către şeful Poliţiei municipiului Braşov, Ioan Dorel David, şeful secţiei 4 Poliţie Braşov, Dan Buleandra, şi de către un ofiţer specialist din cadrul structurii de investigaţii criminale.

În acelaşi timp, şeful Compartimentului Urmăriri din cadrul IPJ Braşov a primit mustrare scrisă.

Poliţia Română precizează că şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, Constantin Arişanu, a solicitat şi i s-a aprobat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) încetarea raporturilor de serviciu în cadrul MAI.

Conducerea IGPR a decis declanşarea procedurii de cercetare prealabilă a conducerii IPJ Braşov în data de 3 februarie, la câteva zile după atacul de la casa de schimb valutar din Braşov, în urma căruia două persoane au murit şi o alta a fost grav rănită.

Verificările IGPR vizau managementul activităţii de investigaţii criminale, precum şi reevaluarea procedurilor de lucru privind localizarea, identificarea, prinderea şi reţinerea persoanelor urmărite.

Decizia IGPR de declanşare a procedurii de cercetare prealabilă a fost luată după verificări făcute de către ofiţeri ai Direcţiei Control Intern şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române privind măsurile luate de structurile de poliţie din Braşov în vederea prinderii şi reţinerii urmăritului general Serghei Gorbunov.

Serghei Gorbunov a fost dat în urmărire la data de 3 decembrie 2008, după a ieşit din Penitenciarul Craiova pentru o perioadă de trei luni, pe motive medicale, dar nu a mai reveni la termenul stabilit.

Potrivit IGPR, ulterior au avut loc investigaţii, pe parcursul cărora s-a constatat că în anumite stadii ale activităţii de investigaţii nu au fost dispuse toate măsurile de verificare, conform procedurilor, motiv pentru care conducerea IGPR a propus, iar conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor a aprobat declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Braşov, Constantin Arişanu, şeful Poliţiei municipiului Braşov, Ioan Dorel David, şeful secţiei 4 Poliţie Braşov, Dan Buleandra, precum şi faţă de doi poliţişti de la Compartimentul Urmăriri, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Citeşte şi:

Şeful IPJ Braşov şi alţi poliţişti, cercetaţi prealabil

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici