Trei ofiţeri SRI, deferiţi justiţiei pentru divulgare de secrete

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată trei ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) pentru divulgare de secrete care au periclitat siguranţa statului, informează site-ul DIICOT.

169 afișări
Imaginea articolului Trei ofiţeri SRI, deferiţi justiţiei pentru divulgare de secrete

Trei ofiţeri SRI, deferiţi justiţiei pentru divulgare de secrete

DIICOT- structura centrală au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor lt. col SRI (r) Marius Eugen Soare, mr. SRI (r) Romică Cernica şi cpt. SRI (r) Adrian Ovidiu Radu.

Potrivit DIICOT, în perioada 2004 - 2006, în calitate de cadre militare în cadrul SRI - Secţia judeţeană Prahova, au divulgat date şi informaţii clasificate ca "secret de stat", pe care le-au cunoscut în virtutea atribuţiilor profesionale, cu consecinţe directe asupra activităţii SRI în domeniul siguranţei naţionale, fapte care au fost de natură să pună în pericol siguranţa statului.

Parte acestor date şi informaţii au fost publicate în mai multe articole apărute în publicaţii centrale şi locale.

Datele divulgate şi deţinute neautorizat vizau aspecte tehnice din activitatea SRI, structura organizatorică a SRI Prahova, acţiunile aflate în curs de derulare şi priorităţile investigative ale acestei unităţi, care odată divulgate au pus în pericol siguranţa statului, precizează DIICOT.

Curteai de Apel Alba Iulia se va pronunţa asupra vinovăţiei celor trei ofiţeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici