Trenurile vor avea întârzieri de până la o oră, din cauza restricţiilor de viteză impuse de caniculă

Trenurile vor avea întârzieri între 40 şi 60 de minute, vineri şi sâmbătă, ca urmare a restricţiilor de viteză necesare din cauza caniculei, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

113 afișări
Imaginea articolului Trenurile vor avea întârzieri de până la o oră, din cauza restricţiilor de viteză impuse de caniculă

Trenurile vor avea întârzieri de până la o oră, din cauza restricţiilor de viteză impuse de caniculă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Menţionăm că la nivelul întregii reţele feroviare au fost introduse restricţii de viteză începând cu ora 10.30, întârzierile înregistrate, în medie, la aceasta oră fiind de 30-40 de minute/tren. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată", se mai precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de CFR.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 50 şi 55 de grade.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.), iar în timpul zilei, mai spun cei de la CFR, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici