Tribunalul a contopit pedepsele lui Sile Cămătaru. Acesta mai are de executat patru ani din 13

Tribunalul Bucureşti (TB) a admis, marţi, cererea lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, de contopire a pedepselor primite de acesta în procesele penale, stabilind că acesta are de executat 13 ani de închisoare, nouă dintre aceştia fiind deja petrecuţi după gratii.

423 afișări
Imaginea articolului Tribunalul a contopit pedepsele lui Sile Cămătaru. Acesta mai are de executat patru ani din 13

Sile Cămătaru (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

TB a dezbătut, marţi, cererea de contopire a executării pedepselor lui Vasile Balint, prin care acesta a solicitat instanţei să constate perioada totală de detenţie pe care trebuie să o execute ca urmare a mai multor decizii penale primite de-a lungul timpului, precum şi perioada efectiv petrecută în spatele gratiilor.

Concret, miza acestui proces a fost stabilirea cu exactitate a perioadei pe care Sile Cămătaru o mai are de petrecut în închisoare ca urmare a deciziilor de condamnare primite în dosarele sale penale.

Avocatul acestuia a arătat, în sala de judecată, că Sile Cămătaru a petrecut în închisoare perioada mai 2004 - decembrie 2011, respectiv şapte ani şi jumătate, precum şi aproximativ un an şi opt luni, în perioada 2001-2002. Apărătorul lui Cămătaru a arătat că aceste perioade trebuie adunate şi apoi scăzute din pedeapsa totală de 13 ani de închisoare ce rezultă din condamnările definitive date în cazul clientului său.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea şi a stabilit că pedeapsa rezultată în urma deciziilor definitive existente pe numele lui Vasile Balint este de 13 ani de închisoare, din care vor fi scăzute perioadele efectiv executate de către acesta în închisoare.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, condamnat pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, a fost transferat, 24 iulie, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, anunţa atunci Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Sile Cămătaru a fost adus în România din oraşul german Düsseldorf, unde a fost preluat de o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR.

În noaptea din 23 spre 24 iulie, el a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei.

Pe numele lui Vasile Balint, Tribunalul Bucureşti a emis, în 12 mai, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru iniţiere sau constituire a unui grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi îndemnul ori înlesnirea practicării prostituţiei sau tragerea de foloase de pe urma prostituţiei, fiind condamnat la 13 ani de închisoare.

Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, fiind introdus în Sistemul de Informaţii Schengen (SIS), a precizat atunci Poliţia Română într-un comunicat de presă.

"Ca urmare a colaborării cu autorităţile din Germania, persoana în cauză a fost oprită, la data de 13.05.2012, la câteva ore de la semnalarea în SIS, în timpul unui control în trafic, pe o autostradă din Germania, pe ruta Passau - Frakfurt, aceasta aflându-se într-un autoturism, înscris în Germania, împreună cu alte trei persoane", potrivit documentului Poliţiei Române.

În 11 mai, Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Iona Balint, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane

Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel că Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internaţională, fiind prins în Germania, de poliţiştii locali.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai.

Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare, s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat în 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătate de detenţie.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost judecaţi Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Costel Urzică, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturică" Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici