Tribunalul Bucureşti decide dacă întoarce la DNA dosarul primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu

Tribunalul Bucureşti rejudecă, joi, procesul în urma căruia se va stabili dacă dosarul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, se va întoarce la DNA sau dacă va începe judecata.

452 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti decide dacă întoarce la DNA dosarul primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu

Tribunalul Bucureşti decide dacă întoarce la DNA dosarul primarului Craiovei (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Magistraţii Tribunalului Bucureşti decide, joi, dacă dosarul în care sunt cercetaţi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Preda şi Elena Daniela Popescu, se întoarce la DNA pentru refacerea rechizitoriului, după ce, iniţial, au fost excluse unele probe.

"Se rejudecă, din câte ştiu, dar doar punctul de vedere al procurorilor, pentru că încheierea cu privire la încălcarea dreptului meu la apărare a rămas valabilă. Sincer, la cât de prost este făcut (dosarul) şi cât de aberante sunt acuzaţiile, l-aş prefera în instanţă cât mai repede. Vreau să se termine odată cu circul ăsta. Nu ştiu dacă e o tergiversare, cert este că nu cunosc alte cauze care să fi durat atât de mult la camera preliminară, dar cu certitudine instanţele au avut dreptate. Prima încheiere a fost extraordinară pentru noi, în sensul că s-a admis tot ceea ce am cerut noi. S-a stabilit acolo fără niciun fel de dubii că mi s-a încălcat dreptul la apărare, că s-au obţinut ilegal probe, care nici acele probe nu spuneau mare lucru, doar că după cinci zile s-a uitat să se cheme procurorii să îşi exprime punctul de vedere vizavi de întoarcerea sau nu a dosarului. Acest lucru se pare că s-a omis şi din cauza asta se rejudecă", a declarat Lia Olguţa Vasilescu înainte de a intra în sala de judecată.

Primarul Craiovei a afirmat că este convinsă că va fi achitată în acest caz.

"Pe mine nici nu mă interesează foarte tare dacă pleacă sau nu înapoi, doar că mi-aş dori ca acest proces să se termine cât mai repede şi la cum arată acest dosar, cum sunt acuzaţiile de aberante şi probele falsificate şi proaste până la urmă, nespunând nimic, nu am niciun fel de problemă să mergem în instanţă pentru că sunt absolut convinsă că ne îndreptăm către o achitare", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, în data de 07 octombrie 2016, să retrimită la DNA dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, este acuzată de luare de mită şi spălare de bani după ce probe din dosar au fost anulate. Cazul se rejudecă, ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, după ce procurorii au constestat decizia tribunalului.

Tribunalul susţinea că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute în mod nelegal.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând "solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor", arată Parchetul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici