Trupul lui Mircea Stănescu, depus la capela cimitirului "Sfânta Vineri"

Trupul neînsufleţit al lui Mircea Stănescu a fost depus, vineri, la capela cimitirului "Sfânta Vineri" din Capitală, acesta urmând să fie înmormântat duminică dimineaţă.

200 afișări
Imaginea articolului Trupul lui Mircea Stănescu, depus la capela cimitirului "Sfânta Vineri"

Legiştii transportă trupul neînsufleţit al lui Mircea Stănescu (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Arhiepiscopia Bucureştilor a admis, joi, cererea familiei Stănescu de a face un serviciu religios la groapă, la înhumarea lui Mircea Stănescu, "pentru mângâierea familiei", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Părintele Stoica a explicat că în cazul celor care se sinucid nu se fac slujbe religioase în Biserică, însă Arhiepiscopia Bucureştilor a decis să admită cererea familiei lui Mircea Stănescu şi să se ţine un serviciu religios, la groapa în care va fi înhumat. El a mai explicat că decizia Bisericii a fost luată în urma unei abordări pastorale a situaţiei, apreciind că un mic serviciu religios se poate ţine, "pentru mângâierea familiei" şi datorită faptului că sinuciderea a urmat remuşcărilor pentru accidentului de circulaţie.

În urmă cu două zile, marţi, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu declara că fiul său, Mircea Stănescu - descoperit împuşcat în cap, luni seară - va fi înmormântat duminică, la ora 10.00, la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti.

"Le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis condoleanţe şi îi rog pe colegii din presă să nu transforme această tragedie într-un spectacol. Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 10.00, la Sfânta Vineri", adăuga el.

Mircea Stănescu (39 de ani), implicat într-un accident rutier petrecut în circumstanţe neclare la sfârşitul anului trecut, a fost descoperit împuşcat în cap, luni seară, în apartamentul din Capitală al mamei sale, pe care îl folosea ca birou. Trupul lui Mircea Stănescu a fost găsit de avocatul Cătălin Dancu, luni seară, în jurul orei 20.15, după ce acesta a spart uşa apartamentului din strada Panduri, având în acest sens acceptul lui Sorin Roşca Stănescu.

Citeşte şi:

Sorin Roşca Stănescu: Fiul meu va fi înmormântat duminică

Avocatul Cătălin Dancu: Nu sunt dubii cu privire la sinuciderea lui Mircea Stănescu

Logodnica lui Mircea Stănescu şi prieteni ai acestuia, audiaţi la Poliţia Capitalei

Mircea Stănescu, fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, găsit împuşcat în locuinţa sa

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, implicat într-un accident rutier

Fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, pus sub acuzare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici