Trupul neînsufleţit al coregrafului Cornel Patrichi, depus la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase"

Trupul neînsufleţit al coregrafului Cornel Patrichi va fi depus miercuri, 6 aprilie, începând cu orele 10.00, în foaierul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, iar înmormântarea va avea loc joi, 7 aprilie, în cimitirul din localitatea Pipera.

1292 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al coregrafului Cornel Patrichi, depus la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase"

Trupul neînsufleţit al coregrafului Cornel Patrichi, depus la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase"

Cornel Patrichi a încetat din viaţă marţi, 5 aprilie, după-amiază, la Bucureşti, după o lungă şi grea suferinţă datorată bolii de care fusese diagnosticat: cancer pulmonar.

Pe 1 aprilie, Cornel Patrichi, cel care a debutat ca balerin pe scena Sălii Savoy de pe Calea Victoriei, a împlinit 72 de ani. Şi soţia sa, Cornelia Patrichi a fost mulţi ani solistă a trupei de balet a Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.

Pentru profesionalismul şi talentul său unic, dar şi pentru faptul că a colaborat excelent de-a lungul timpului cu trupa Teatrului Tănase, dar şi cu toţi artiştii, în spectacolele de Revistă, în cele de Televiziune, în turnee şi în filme, Alexandru Arşinel, Directorul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” a decis ca trupul neînsufleţit al celebrului coregraf să fie depus în foierul Teatrului miercuri, 6 aprilie, au confirmat reprezentanţi ai Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.

Astfel, toţi aceia care vor dori să îşi ia rămas bun, pot să îi aducă un ultim omagiu începând cu orele 10.00 la sediul din Calea Victoriei nr. 33. Cornel Patrichi va fi înmormântat joi în Cimitirul din localitatea Pipera, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”.

Cornel Patrichi, supranumit şi ''Regele dansului în comunism'', s-a născut la Bucureşti pe 1 aprilie 1944 şi a absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în acelasi an, ca prim-balerin la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" - pe atunci “Cărăbuş” - unde unchiul său, Nicolae Patrichi era Director Muzical.

În 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio" din Constanţa, iar la numai 26 de ani a devenit coregraf. Timp de zece ani a dansat pe scena teatrului, a fost maestro de balet, dar în paralel, a lucrat pentru spectacolele de divertisment din televiziune, făcând aproape zilnic naveta Bucureşti-Constanţa-Bucureşti. A lucrat în TVR cu Alexandru Bocãneţ, Valeriu Lazarov, Ovidiu Dumitru. S-a făcut remarcat ca actor şi coregraf în numeroase filme, precum ''Pãdurea pierdutã'' (cu ocazia premierei filmului regizat de Andrei Blaier, Cornel Patrichi a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Cornelia), ''Pentru cã se iubesc'', ''Cântecele mãrii'' (1971), ''Veronica'' (1972), ''Un august în flãcãri'' (1974), ''Bunã seara, domnule Wilde'', ''Actorul şi sãlbaticii'', ''Alexandra şi infernul'' (1975), ''Gloria nu cântã'' (1976), ''Eu, tu şi Ovidiu'' (1977), ''Melodii, melodii'' (1978), ''Sfârşitul nopţii'' (1982), ''Viraj periculos'' (1983), ''The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceauşescu'' (2002).

Împreună cu soţia sa, Cornelia Patrichi şi cu Alexandru, fiul lor, s-au stabilit în Italia, unde şi-au deschis propria şcoalã de balet - ''Dance Studio Patrichi''. S-au întors în ţară în 1999 pentru a începe colabrările cu emisiuni de televiziune: ''Vineri seara cu Florin Cãlinescu'' sau „Dansez pentru tine” (din 2012, Pro TV). La emisiunea lui Florin Călinescu, Cornel Patrichi a realizat conceptul şi coregrafia a 88 de balete în 11 luni – “atât cât face un coregraf toatã viaţa''.

Cornel Patrichi a fost decorat pe 23 februarie 2004 cu Ordinul ''Meritul Cultural'' în grad de Cavaler de cãtre Preşedinţia României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici