Turişti blocaţi în munţi din cauza ceţii

Şase turişti au fost nevoiţi să se adăpostească, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la releul de la Coştila şi la un canton din zona Babele, din cauza vremii nefavorabile, care i-a împiedicat să coboare de pe munte.

1 afișare
Imaginea articolului Turişti blocaţi în munţi din cauza ceţii

Turişti blocaţi în munţi din cauza ceţii

Potrivit lui Caludiu Vasilescu, de la Salvamont Buşteni, un număr de patru turişti, doi din Bucureşti şi doi din Braşov, şi-au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică la releul de televiziune de la Coştila. Doi dintre ei urcaseră pe Valea Gălbenelelor, ceilalţi doi pe Valea Coştilei, dar din cauză că nu erau echipaţi corespunzător au fost nevoiţi să se adăpostească la releul de la Coştila.

Sursa citată a precizat că unul dintre turiştii care au urcat muntele pe traseul de pe Valea Gălbenelelor era îmbrăcat cu pantaloni scurţi până la genunchi şi, din cauza frigului, a fost la un pas de a face hipotermie, dar viaţa lui nu este în pericol, iar acum se simte bine.

Alţi doi turişti bucureşteni, care s-au rătăcit sâmbătă pe Valea Morarului, au fost găsiţi de salvamontişti şi de jandarmii montani, care i-au condus din zona Vârful Omu la un canton din Babele.

Claudiu Vasilescu a precizat că este foarte dificilă coborârea celor şase turişti, din cauza ceţii care îi împiedică să vadă marcajele de pe traseele montane, dar şi a faptului că unii dintre ei nu sunt echipaţi corespunzător.

"Aşteptăm să se mai ridice ceaţa şi toţi cei şase turişti vor coborî cu ajutorul salvamontiştilor, care vor încerca să aleagă un traseu mai uşor accesibil", a spus sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici