Turişti surprinşi de furtună şi blocaţi pe un traseu dificil din Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Patru turişti au rămas blocaţi şi au fost surprinşi de furtună, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au rămas blocaţi pe un traseu foarte dificil din Masivul Bucegi, tinerii fiind recuperaţi de către salvamontişti duminică dimineaţă.

62 afișări
Imaginea articolului Turişti surprinşi de furtună şi blocaţi pe un traseu dificil din Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Turişti surprinşi de furtună şi blocaţi pe un traseu dificil din Bucegi, recuperaţi de salvamontişti (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

Potrivit lui Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni, cei patru turişti au plecat, sâmbătă după-amaiză, la ora 18.00, din staţiunea prahoveană Buşteni, pe Valea Mălinului, din Bucegi.

Haiduc a afirmat că această vale este una foarte complicată, foarte greu de parcurs şi cu foarte multe săritori, motiv pentru care cei patru tineri au rămas blocaţi în dreptul uneia dintre acestea.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, tinerii au sunat de pe un telefon mobil cerând ajutorul salvamontiştilor, însă, din cauză că turiştii nu au putut da niciun fel de informaţie legată de locul în care s-ar afla, salvamontiştii au plecat în căutarea lor duminică dimineaţă, după ce s-a luminat.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvatorii montani reuşiseră să-i recupereze pe cei patru tineri şi se îndreptau împreună cu ei către Buşteni, niciunul dintre aceştia nefiind rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici