Ucigaşul lui George Floyd şi-a recunoscut vina. Ce declaraţii a făcut din închisoare

  • Fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis, Derek Chauvin, a pledat vinovat la acuzaţiile federale de încălcare a drepturilor civile ale lui George Floyd.
  • Chauvin, în vârstă de 45 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de peste 22 de ani pentru uciderea lui Floyd.
2728 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul lui George Floyd şi-a recunoscut vina. Ce declaraţii a făcut din închisoare

Conform BBC, fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis, Derek Chauvin, a pledat vinovat la acuzaţiile federale de încălcare a drepturilor civile ale lui George Floyd. Chauvin, în vârstă de 45 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de peste 22 de ani pentru uciderea bărbatului.

Miercuri, el a anulat pledoaria de nevinovăţie anterioară privind acuzaţiile federale ca parte a unui acord cu procurorii americani. Acordul înseamnă că nu va fi judecat în ianuarie. De asemenea, poate duce la o sentinţă federală mai uşoară pentru Chauvin. Chauvin, a fost condamnat în această primăvară pentru acuzaţii de crimă şi omor din culpă în Minnesota pentru că s-a aşezat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de peste nouă minute, până l-a sufocat. 

Uciderea lui Floyd, surprinsă pe camera telefonului unui spectator,  a instigat la indignare globală şi la un val de demonstraţii împotriva nedreptăţii rasiale şi a utilizării forţei de către poliţie. Chauvin a fost acuzat la nivel fedeal de nerespectarea drepturilor civile ale lui Floyd, prin faptul că a îngenuncheat pe gâtul decedatului în timpul arestării din luna mai a anului 2020 şi l-a privat pe acesta de îngrijiri medicale adecvate.

Ca parte a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, Chauvin a pledat vinovat şi pentru încălcarea drepturilor unui băiat de 14 ani în timpul unei alte arestări care a avut loc în 2007. Potrivit rechizitoriului, Chauvin a reţinut un băiat de culoare, pe care l-a strâns de gât, l-a lovit în cap cu o lanternă şi şi-a ţinut genunchiul pe gâtul şi partea superioară a spatelui băiatului în timp ce acesta era încătuşat şi nu opunea rezistenţă.

Ceilalţi ofiţeri prezenţi în ziua arestării (Alexander Keung, Thomas Lane şi Tou Thao) au fost, de asemenea, acuzaţi de încălcarea drepturilor civile ale lui Floyd. Ei sunt programaţi să fie judecaţi în martie pentru acuzaţii de crimă de gradul doi şi ucidere din culpă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici