Udrea: MDRT va finanţa cu aproximativ 500.000 de lei amenajarea unei pârtii de schi în Covasna

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa cu aproximativ 500.000 de lei lucrările de amenajare a unei pârtii de schi în staţiunea Covasna, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, ministrul Elena Udrea.

225 afișări
Imaginea articolului Udrea: MDRT va finanţa cu aproximativ 500.000 de lei amenajarea unei pârtii de schi în Covasna

Udrea: MDRT va finanţa cu aproximativ 500.000 de lei amenajarea unei pârtii de schi în Covasna (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că apreciază efortul depus de Primăria Covasna, care a achiziţionat din surse proprii instalaţia de transport pe cablu.

"Am apreciat că Primăria Covasna a depus eforturi ca să achiziţioneze instalaţia de transport pe cablu din resurse proprii, iar noi (MDRT - n.r.) participăm cu o sumă mai mică la realizarea efectivă a pârtiei", a spus Udrea.

Ministrul Udrea şi-a exprimat speranţa că pârtia, utilă pentru dezvoltarea turismului în această staţiune, va fi funcţională în această iarnă, adăugând că MDRT va aloca aproximativ 500.000 de lei în acest scop.

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, declara recent că a fost început proiectul privind amenajarea unei pârtii de schi de două benzi, primul tronson, de 480 de metri, pentru copii şi începători, urmând să fie pus în funcţiune în luna decembrie.

Celălalt tronson va avea o lungime de 920 de metri şi va fi dat în folosinţă anul viitor.

Lorincz Zsigmond afirma că din bugetul local s-a achiziţionat pentru acest proiect un schi-lift folosit, în valoare de 20.000 de euro, iar lucrările de amenajare vor fi suportate tot din fonduri locale.

La începutul anului trecut, Consiliul Local al oraşului a aprobat introducerea unei taxe turistice în valoare de un leu/zi/persoană, care se aplică tuturor turiştilor care sunt cazaţi în pensiunile şi hotelurile din staţiune.

Din taxa turistică încasată, anul trecut au intrat în bugetul local circa 650.000 de lei.

Covasna este cea mai renumită staţiune balneo-climaterică din ţară pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare, oraşul având mai multe hoteluri, pensiuni şi un spital de profil cardiologic cu baze de tratament moderne.

În centrul oraşului se află "Balta Dracului", denumire dată de localnici, rămăşiţă a unei erupţii vulcanice. În secolul al XVIII-lea au fost înregistrate mai multe erupţii ale acesteia.

În imediata apropiere a oraşului se află "Valea Zânelor", zonă renumită pentru Planul Înclinat (monument tehnic unic în Europa) şi pentru privelişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici