Udrea: Ministerul nu are nicio competenţă pe litoral, e greu să se lupte cu primarii din staţiuni

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine că pentru minister "e foarte greu" să acţioneze pe litoralul românesc, întrucât "staţiunile sunt gestionate de primării şi de consiliile locale", precizând că are "o bătălie" cu autorităţile locale pentru a impune o anume strategie de dezvoltare a zonei.

123 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ministerul nu are nicio competenţă pe litoral, e greu să se lupte cu primarii din staţiuni

Udrea: Ministerul nu are nicio competenţă pe litoral, e greu să se lupte cu primarii din staţiuni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"E foarte greu pentru că ministerul nu are nicio competenţă pe litoral, e greu să se lupte cu primarii din staţiunile din Constanţa. Staţiunile sunt gestionate în totalitate de primării şi de consiliile locale, noi avem o bătălie cu aceste autorităţi publice locale să impunem un anumit concept şi o anume strategie de dezvoltare a litoralului. Nu reuşim sub nicio formă să ne împăcăm cu primarii, nici măcar în ce priveşte reabilitarea construcţiilor existente şi stoparea construcţiilor ilegale. Ne-am luat angajamentul să demolăm construcţiile ilegale deşi era treaba primarilor şi cel mai bine era dacă ei nu le dădeau voie să construiască. Ei construiesc noaptea, noi demolăm ziua", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Buzău, Elena Udrea.

De asemenea, ministrul Turismului a spus că se constată o creştere a numărului de turişti străini care vin să se cazeze în România.

"Avem creştere pe piaţa externă la numărul de turişti, e vorba de cei care se cazează în România şi sperăm ca în noua campanie de promovare care va începe la sfârşitul acestei luni - s-a terminat procedura de achiziţie a promovării pe trei canale media internaţionale: CNN, Eurosport şi Euronews - sperăm să atragem şi mai mulţi turişti. Avem un brand turistic nou foarte cunoscut, un element care vine în atragerea turiştilor către ţara noastră. Probabil că încep să se simtă efectele pozitive ale ieşirii din recesiune, pe fondul optimismului legat de situaţia economică generală şi personală, oamenii încep să călătorească şi mă bucur că aleg România", a spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici