Ultimele imagini ale avionului prăbuşit în Hunedoara. Pilotul a scos mâna pe geam şi a salutat oamenii - FOTO

Un fotograf amator a surprins imagini cu avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit ulterior în zona comunei hunedorene Baru, el afirmând că aparatul zbura la doar aproximativ 300 de metri de sol, iar pilotul, când a văzut că este fotografiat, a scos mâna pe geam şi a salutat oamenii.

3267 afișări
Imaginea articolului Ultimele imagini ale avionului prăbuşit în Hunedoara. Pilotul a scos mâna pe geam şi a salutat oamenii - FOTO

Ultimele imagini ale avionului prăbuşit în Hunedoara. Pilotul a scos mâna pe geam şi a salutat oamenii

Potrivit fotografului amator Andrei Ropan, din localitatea hunedoreană Orăştie, pilotul german care şi-a pierdut viaţa în incidentul aviatic de pe raza comunei Baru a socializat cu cetăţenii care îi admirau zborul.

"Nu vedem zilnic avioane zburând atât de jos. Pentru că sunt pasionat de fotografie, mi s-a părut ok să fac câteva fotografii. Eram pe balcon, iar el (pilotul - n.r.) m-a văzut cu aparatul în mână şi a venit un pic şi mai jos ca să pot fotografia bine. Chiar s-a şi întors o dată, văzându-mă că fotografiez", a declarat vineri Andrei Ropan.

Potrivit sursei citate, avionul de mici dimensiuni zbura la aproximativ 300 de metri de sol şi fotografiile au fost făcute, luni, la ora 13.51.

"După ce ne-a salutat, scoţând mâna pe geam, s-a îndreptat spre Alba. Iniţial, când am văzut mâna scoasă pe geam, am crezut că sunt două persoane în avion. Nu m-am gândit că şi pilotează şi scoate mâna pe geam să ne salute. Apoi am aflat că era singur. Văzându-l că zboară spre Alba, am şi discutat cu socrul meu că merge exact în direcţia în care era furtună. Cerul era foarte înnorat şi chiar am observat câteva fulgere", a spus Ropan.

Totodată, fotograful amator a spus că el nu crede în ipoteza sinuciderii pilotului german.

"Apropo de ipoteza sinuciderii că am tot auzit despre asta. Eu nu cred că poate fi reală. Un om care vrea să se omoare nu mai stă să facă cu mâna unora -altora, dacă era preocupat de acest lucru nici nu ne-ar fi observat pe noi că fotografiem. Şi-ar fi văzut de planul lui", a afirmat Ropan.

Avionul de mici dimensiuni dispărut, luni seară, în timpul unui zbor, a fost localizat, marţi, în zona localităţii hunedorene Baru.

Ulterior, procurorii Parchetului instanţei supreme au anunţat că pilotul avionului şi-a pierdut viaţa, precizând că s-au început cercetări în cazul incidentului aviatic.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, după finalizarea primelor cercetări, una dintre ipotezele luate în calcul este ca aparatul de zbor să fi rămas fără combustibil dat fiind faptul că în momentul impactului cu solul nu a avut loc nicio explozie, iar pilotul german s-a abătut de la traseul iniţial cu aproximativ 150 de kilometri.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, Dan Mărculescu, a declarat, miercuri, că decesul cetăţeanului german al cărui trup a fost găsit în zona muntoasă din apropierea comunei hunedorene Baru Mare a survenit din cauza leziunilor şi a politraumatismelor.

Potrivit sursei citate, în urma autopsiei s-a stabilit că bărbatul era în viaţă la momentul impactului cu solul.

Legistul hunedorean a precizat că rezultatele nu au scos la iveală substanţe care să conducă la ipoteza sinuciderii, leziunile multiple de oase şi organe fiind singurele care au fost depistate de medicii legişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici