Un angajat al Cetăţii Deva, muşcat de viperă. Bărbatul a mers la spital cu şarpele în borcan

Un bărbat de 47 de ani, din oraşul Deva, judeţul Hunedoara muşcat de o viperă, la Cetatea Deva, a mers la spital cu şarpele în borcan. Bărbatul este internat şi supravegheat de medici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

696 afișări
Imaginea articolului Un angajat al Cetăţii Deva, muşcat de viperă. Bărbatul a mers la spital cu şarpele în borcan

Un angajat al Cetăţii Deva, muşcat de viperă. Bărbatul a mers la spital cu şarpele în borcan

Bărbatul de 47 de ani, din Deva este în stare stabilă, după ce miercuri a fost muşcat de o viperă, în timp ce urca pe Dealul Cetăţii.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva bărbatul s-a prezentat la unitatea medicală cu o muşcătură de viperă, la degetul mijlociu de la mâna stângă şi a adus cu el şarpele, într-un borcan.

„Pacientul avea şi vipera în borcan, a prins-o. Era stabil şi medicul de urgenţă l-a întrebat când s-a întâmplat evenimentul. De la muşcătură până când a ajuns la Urgenţă nu trecuseră trei ore, drept urmare s-a administrat ser antiviperin, pe care noi îl avem în stoc, pentru că se ştie că Cetatea Devei e zonă cu vipere şi noi avem la nivelul spitalului ser antiviperin. S-a administrat o doză, conform protocolului, care prevede că, dacă pacientul vine în mai puţin de trei ore de la muşcătură, se administrează un flacon de ser antiviperin. În prezent, pacientul este internat pe Secţia de Boli Infecţioase, este stabil, este internat pentru supraveghere", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Lidia Roşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Aceasta a mai spus că unitatea mai are în dotare un singur flacon cu ser antiviperin pentru a interveni de urgenţă.

După incidentul de la Cetatea Deva a fost trimisă comanda pentru achiziţionarea unui alt flacon, în locul celui administrat.

Serul antiviperin are un termen de valabilitate mic, iar preţul depăşeşte 11.000 de lei.

Taguri:
bărbat,
viperă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici