Un bărbat a oferit bani unor părinţi ca să le folosească copilul de 13 ani la muncă, la stână

Un bărbat este cercetat după ce ar fi oferit bani părinţilor unui copil de 13 ani ca să îl folosească pe acesta pentru munci la stână. Poliţiştii şi procurorii DIICOT Braşov fac joi cinci percheziţii în acest caz.

884 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a oferit bani unor părinţi ca să le folosească copilul de 13 ani la muncă, la stână

Un bărbat a oferit bani unor părinţi ca să le folosească copilul de 13 ani la muncă, la stână

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Braşov fac joi cinci percheziţii domiciliare, în judeţul Braşov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minori şi complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

Din cercetări a reieşit că, începând cu vara anului 2023, una dintre persoanele cercetate ar fi transportat şi adăpostit în două stâne din judeţul Braşov un copil de 13 ani, în scopul exploatării prin supunerea la muncă şi prestarea unor servicii.

„Astfel, prin abuz de autoritate conferită de notorietatea pe care o ar fi avut-o bărbatul, în cadrul comunităţii rurale şi a situaţiei financiare bune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore, care ar fi provenit dintr-o familie cu o situaţie materială precară şi cu un nivel de instrucţie scăzut, ar fi oferit diferite sume de bani părinţilor minorului, în schimbul cărora aceştia şi-ar fi dat consimţământul ca fiul lor să presteze diferite munci la stânele bărbatului”, arată IPJ Braşov.

Totodată, cele două persoane cercetate ar fi împiedicat minorul să urmeze cursurile şcolare după absolvirea a trei clase, punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici