Un bărbat a răpit un băieţel de doi ani şi l-a abandonat legat la mâini şi picioare într-o grotă

Un bărbat care a răpit un copil de doi ani din judeţul Constanţa este cercetat, în stare de reţinere, pentru tentativă la omor calificat, după ce a lăsat băieţelul într-o grotă legat cu sfoară la mâini, la picioare şi la gât, urmând ca marţi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare.

976 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a răpit un băieţel de doi ani şi l-a abandonat legat la mâini şi picioare într-o grotă

Un bărbat a răpit un băieţel de doi ani şi l-a abandonat legat la mâini şi picioare într-o grotă (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, Petre Gherghişan de 30 de ani, din oraşul Ovidiu, a avut o relaţie cu sora în vârstă de 20 de ani a copilului, fata părăsindu-l însă în urmă cu o săptămână.

Ulterior, bărbatul a încercat să o convingă pe tânără să se întoarcă la el, ameninţând-o că altfel îi va face rău familiei acesteia.

Tânăra le-a povestit toate acestea poliţiştilor care l-au căutat, luni, pe fratele său de doi ani.

Astfel, un echipaj de poliţie l-a dus pe Gherghişan la secţie, bărbatul recunoscând, într-un final, că l-a lăsat pe băieţel într-o grotă de la marginea oraşului, de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Copilul în vârstă de doi ani fusese legat cu o sfoară la mâini, la picioare şi la gât şi părăsit în grota respectivă.

Petre Gherghişan a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de tentativă la omor calificat şi lipsire de libertate.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi luni, în jurul orei 11.00, prin Serviciul 112, că în jurul orei 10.30, Mihăiţă Alexa, în vârstă de doi ani şi şapte luni, din satul Traianu, comuna Săcele, a dispărut de acasă.

În urma primelor verificări, poliţiştii au stabilit că băiatul se afla la domiciliu împreună cu mama lui, care mai are un copil, de şase luni. La un moment dat, mama a intrat în locuinţă pentru a avea grijă de sugar şi l-a lăsat pe Mihăiţă în faţa casei, care nu are gard împrejmuitor şi este amplasată la marginea satului, iar când a ieşit afară nu a mai găsit copilul. Ea l-a căutat prin împrejurimi şi, văzând că nu îl găseşte, a apelat la ajutorul poliţiştilor.

Zeci de poliţişti, jandarmi, lucrători din cadrul Gărzii de Coastă şi voluntari au început să-l caute în zonă şi pe câmpurile din împrejurimi, la acţiune fiind solicitat şi un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie a Ministerului de Interne.

Lucrătorii Compartimentului Urmăriri l-au identificat pe Petre Gherghişan, care le-a spus poliţiştilor că l-a luat pe micuţ din faţa casei şi a plecat cu el. Ei au mers cu o maşină de ocazie până în apropierea comunei Lumina, de unde, cu un microbuz, au ajuns la Ovidiu şi apoi l-a dus pe copil în grota în care a fost găsit.

Când a fost găsit, băieţelul era în stare bună, dar uşor confuz, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici