Un bărbat care a provocat scandal şi a distrus oglinda şi aripa unui autoturism a fost lăsat liber de anchetatori din lipsă de probe

Un bărbat care, însoţit de alte cinci persoane, ar fi provocat scandal şi ar fi dat cu picioarele într-o maşină căreia i-ar fi distrus oglinda şi aripa, va fi cercetat în libertate, dar fără a putea să plece din localitate, întrucât nu s-au găsit martori cu declaraţii concludente, anunţă PICCJ.

155 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care a provocat scandal şi a distrus oglinda şi aripa unui autoturism a fost lăsat liber de anchetatori din lipsă de probe

Un bărbat care a provocat scandal şi a distrus oglinda şi aripa unui autoturism a fost lăsat liber de anchetatori din lipsă de probe (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, precum şi distrugere privind incidentele din seara zilei de luni, orele 21:30, în zona Calea Victoriei din Bucureşti, anunţă Parchetul instanţei supreme într-un comunicat de presă de marţi.

Potrivit procesului verbal de flagrant întocmit de către jandarmerie, s-a reţinut că, Karol Dieter Vasile ar fi fost alături de alte cinci persoane în zona Calea Victoriei din Bucureşti şi ar fi provocat scandal. De asemenea, el ar fi dat cu picioarele într-un autoturism căruia i-ar fi distrus oglinda şi aripa.

Toate cele şase persoane au fost identificate şi conduse la Secţia 1 Poliţie, luni seara, mai notează procurorii. Ulterior, ele au fost lăsate să plece, Dieter primind interdicţia de a părăsi localitatea, pe perioada cercetărilor.

Cele cinci persoane au fost audiate ca martori, deoarece nu a rezultat din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale că ar fi fost implicaţi în tulburarea ordinii publice şi ar fi avut vreo contribuţie la distrugerea autoturismului, mai notează procurorii care arată că Karol Dieter Vasile a fost reţinut de către organele de poliţie pentru 24 de ore, fiind prezentat luni procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

În acest moment al urmăririi penale, indiciile rezonabile cu privire la Vasile nu sunt conturate, se mai arată în comunicat, deoarece martorii identificaţi şi audiaţi (alţii decât cei cinci menţionaţi) nu au putut preciza elemente relevante referitoare la fapta de tulburare a ordinii publice de către acesta, iar infracţiunea de distrugere (pentru care s-a formulat plângere prealabilă de către deţinător, fiind o faptă cercetată la plângerea prealabilă a persoanei vătămate) pentru care s-au conturat indiciile rezonabile de comitere a acesteia de către persoana reţinută, este sancţionată cu limite de pedeapsă sub patru ani, nefiind îndeplinită cerinţa de legalitate pentru a se putea formula propunere de arestare preventivă.

În acest context, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti au dispus ca organele de poliţie să completeze probatoriul cauzei, astfel încât nu şi-au însuşit propunerea de arestare preventivă a lui Vasile Karol Dieter, stabilind în cazul bărbatului interdicţia de părăsi localitatea.

Cercetările continuă în cauză pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici