Un bucureştean a primit amenda maximă pentru că nu avea declaraţia pe proprie răspundere: ”Sunt la pământ, simt că îmi este sfârşitul”

Un bucureştean a primit amenda maximă, 20.000 de lei, pentru că a ieşit din casă fără a avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere.

98651 afișări
Imaginea articolului Un bucureştean a primit amenda maximă pentru că nu avea declaraţia pe proprie răspundere: ”Sunt la pământ, simt că îmi este sfârşitul”

Un bucureştean a primit amenda maximă pentru că nu avea declaraţia pe proprie răspundere: ”Sunt la pământ, simt că îmi este sfârşitul”

Bărbatul spune că mergea la un magazin din apropierea locuinţei şi se baza pe faptul că până la acel moment nimeni nu îi ceruse să arate vreun document. George Răcman îşi recunoaşte totuşi greşeala, însă spune că amenda este mult prea mare şi nu are de unde plăti.
 
”Nu am avut această declaraţie ştiind că nu îmi trebuie. M-am bazat şi pe faptul că nu m-a oprit nimeni până în momentul respectiv.   I-am transmis poliţistului că stau aproape, să verifice în buletin. Dânsul mi-a zis că de unde stau eu până unde mă aflam atunci e destul de mult. Dar acolo e magazinul. Nu am înjurat, am vorbit puţin pe un ton mai apăsat.   I-am spus doar că stau în zonă şi că nu ştiam de declaraţie. M-a anunţat verbal că o să primesc o amendă. A zis că îmi dă 100 de milioane şi că în primele două săptămâni pot să plătesc 50 de milioane. Nu am văzut când mi-a făcut procesul. În faţa mea avea o tabletă.   Când am ridicat procesul de la poştă, mi-a fost trimis poştă, am văzut că amenda era de 200 de milioane cu posibilitatea să plătesc jumătate în două săptămâni. De unde să am eu atâţia bani. Trec printr-un şoc din care nici acum nu pot sa îmi revin. Nu am ştiut că îmi trebuie acea adeverinţă ca sa merg la magazinele din cartier şi am primit pe loc amenda.   Nu sunt bogat, cine îmi cunoaşte trecutul ştie foarte bine cât am luptat să am această garsonieră, la care plătesc 29 de ani credit bancar. A fost visul meu sa am un acoperiş după 26 de ani de stat în cămin alături de 100 de inşi sub acelaşi acoperiş.
 
Simt că îmi este sfârşitul. Sunt la pământ. Nu am de unde plati, nici nu am cum sa depun contestaţie fiindcă judecătoriile preia doar anumite cazuri (si am înţeles că mă lupt cu morile in vânt, că tot eu pierd şi atunci o sa plătesc şi suma integrală şi cheltuieli de judecată). Cine mă cunoaşte bine ştie foarte că am trecut prin multe încercări grele. Am luptat să am o garsoniera, care plătesc credit bancar timp de 29 de ani. A fost visul meu de când eram în cămin sa am un acoperiş unde pot dormi. Simt că acest vis mi se năruie odată cu această amendă exorbitantă. Îmi este peste puteri aceasta suma. Am posibilitatea sa plătesc în 15 zile jumătate din suma, adică 100 de milioane. Cine poate sa mă ajute, v-as fi foarte recunoscător din tot sufletul meu”, şi-a povestit George Răcman păţania pe contul de Facebook.
 
Tot prin intermediul acestei postări, bărbatul cere şi sprijin din partea oamenilor pentru a putea plăti amenda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici