Un coati a evadat de la Zoo Oradea în timpul furtunii

Dincolo de numeroasele pagube provocate parcului de agrement din Oradea după furtună, un exemplar din specia coati a evadat din Grădina Zoologică. Animalul a fost observat de un localnic, aflat la alergare.

1695 afișări
Imaginea articolului Un coati a evadat de la Zoo Oradea în timpul furtunii

Sursa foto: Twitter

Potrivit reprezentanţilor Zoo Oradea, în urma furtunii din după-amiaza zilei de marţi a evadat un coati.

Profitând de o creangă căzută pe gardul ţarcului în care sunt găzduiţi, un coati s-a căţărat şi până ca îngrijitorii să realizeze acest lucru, animalul a reuşit să evadeze din ţarc.

„Din fericire, coati a fost observat de un orădean care alerga pe pista de pe malul Peţei, pe str. Făgăraşului. Acesta ne-a anunţat că ursuleţul nostru trompetar se află căţărat într-unul dintre plopii de pe malul Peţei şi ne-a trimis un filmuleţ video”, spune Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.

O echipă formată din îngrijitori de la Zoo Oradea, împreună cu administratorul şi medicul veterinar, s-a deplasat imediat la faţa locului, pentru a captura animalul şi a-l aduce teafăr „acasă”. Pentru capturarea acestuia a fost apelat serviciul 112, un echipaj al ISU Bihor deplasându-se la faţa locului şi intervenind cu o nacelă.

Operaţiunea de prindere a coati-ului „rătăcitor” a durat aproximativ două-trei ore, însă, în cele din urmă, animalul a fost capturat nevătămat şi reintrodus în ţarcul de la Grădina Zoologică Oradea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici