Un deputat USR îi acuză pe Dragnea şi Tăriceanu că vor să-l scoată din închisoare pe Omar Haysam

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, a declarat, joi, că adoptarea legii pentru declasificarea Hotărârii CSAT 17/2005, iniţiată de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ar putea scoate din închisoare condamnaţi pentru trafic de arme sau chiar terorism, printre cei vizaţi fiind chiar Omar Haysam.

401 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR îi acuză pe Dragnea şi Tăriceanu că vor să-l scoată din închisoare pe Omar Haysam

Un deputat USR îi acuză pe Dragnea şi Tăriceanu că vor să-l scoată din închisoare pe Omar Haysam

“Un proiect de lege depus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi preşedintele ALDE, Popescu Tăriceanu ar putea scoate din închisoare persoane condamnate pentru trafic de persoane, trafic de arme sau chiar terorism, printre cei vizaţi fiind chiar Omar Haysam”, atrage atenţia deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El precizează că este vorba despre proiectul de lege 616/2018, depus de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Drăghici. Proiectul depus de cei doi lideri de partid vizează declasificarea Hotărârii CSAT 17/2005, în baza căreia s-au construit protocoalele dintre SRI şi DNA, cât şi a tuturor documentelor având ca temei sau fiind încheiate în baza acestei hotărâri.

De asemenea, Viziteu precizează că proiectul asumat de Dragnea şi Tăriceanu oferă posibilitatea tututor celor care au fost condamnaţi, în baza unor anchete la care au cooperat diverse instituţii ale statului, folosind şi aceste protocoale, să “se adreseze instanţelor, cu acţiuni de revizuire, pretenţii […]”.

“Ce uită Dragnea dar mai ales Tăriceanu, care pe atunci era chiar vice-preşedintele CSAT, este că în baza Hotărârii CSAT s-au construit şi protocoalele dintre SRI şi DIICOT, iar această formă de colaborare viza competenţele parchetului care se ocupă cu crima organizată şi terorismul”. Cei doi lideri de partid sunt disperaţi să-i salveze pe prietenii lor anchetaţi sau chiar condamnaţi în urma dosarelor la care au lucrat procurorii DNA, iar acest lucru îi face să comită erori uriaşe. O astfel de eroare este să le permită tuturor celor condamnaţi pentru terorism în România să ceară redeschiderea dosarelor şi reluarea proceselor de la prima instanţă”, atenţionează parlamentarul USR.

El a mai afirmat că cel mai celebru caz este al omului de afaceri sirian Omar Haysam, condamnat în 2016 la 24 de ani de închisoare, inclusiv pentru acţiuni de terorism.

”În mod similar, persoane condamnate pentru trafic de droguri, trafic de fiinţe umane sau trafic de arme pot cere reluarea proceselor dacă în cazul lor DIICOT a colaborat cu SRI la desfăşurarea anchetei.”, a explicat Viziteu. membru comisia de control a SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici