Un fost notar public din Capitală, condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare

Un fost notar public din Capitală a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la zece ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat că a întocmit şi a autentificat în fals contracte prin care au fost vândute imobile fără ca proprietarii să ştie despre aceste tranzacţii.

1120 afișări
Imaginea articolului Un fost notar public din Capitală, condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare

Un fost notar public din Capitală, condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, în 18 martie, condamnarea fostului notar public Cornelia Roxana Oprescu la zece ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Cornelia Roxana Oprescu a întocmit şi autentificat în fals contracte de vânzare-cumpărare a unor imoble "fără ştirea adevăraţilor proprietari şi luând în considerare declaraţiile necorespunzătoare realităţii date în faţa sa de falşi martori de identitate".

În acelaşi dosar, Alexandru Pavel, Marian Aron şi Ion Aristiţa au fost condamnaţi definitiv la pedepse între zece ani de închisoare cu executare şi trei ani cu suspendarea executării pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici