Un grup de 17 persoane, români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza în Egipt

Un grup de 17 persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, aflate în Fâşia Gaza au fost evacuate marţi în Egipt, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Urmărește
597 afișări
Imaginea articolului Un grup de 17 persoane, români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza în Egipt

Un grup de 17 persoane, români şi membri de familie ai acestora, evacuate din Fâşia Gaza în Egipt

Potrivit MAE, marţi, un număr de 17 persoane, cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Aceştia au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE şi reprezentanţi ai Ambasadei României în Egipt, urmând a fi însoţiţi până la Cairo de o altă echipă mobilă a Celulei de Criză MAE.

Cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România în perioada următoare.

MAE reaminteşte că, până la acest moment, 220 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România.

MAE susţine că continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici