Un grup de 20 de persoane evacuate din Fâşia Gaza au sosit la Bucureşti

Un grup de 20 de persoane evacuate din Fâşia Gaza au sosit, vineri dimineaţă la Bucureşti, cu o cursă de la Amman.

17 afișări
Imaginea articolului Un grup de 20 de persoane evacuate din Fâşia Gaza au sosit la Bucureşti

Un grup de 20 de persoane evacuate din Fâşia Gaza au sosit la Bucureşti (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Unii membri ai grupului au reclamat că au fost nevoiţi să-şi plătească drumul cu avionul şi că nu au avut bani, dat fiind că în Gaza băncile sunt închise.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, anunţa, joi după-amiază, că 20 de persoane care au cerut ajutorul autorităţilor române pentru evacuare au trecut punctul de trecere de la Erez, dintre acestea trei fiind cetăţeni palestinieni, iar 12 copii, el precizând că acţiunea a fost "o reuşită".

"În urma eforturilor insistente ale autorităţilor române, 20 de persoane, cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora, inclusiv 3 cetăţeni palestinieni, au reuşit să iasă azi din Fâşia Gaza prin punctul de trecere de la Erez", a anunţat ministrul Diaconescu , într-o conferinţă de presă organizată la sediul MAE.

Peste 60 de români au cerut sprijinul autorităţilor pentru a fi evacuaţi din Fâşia Gaza.

Citeşte şi:

Cele patru familii de români au trecut graniţa între Fâşia Gaza şi Israel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici