Un lider mondial îi plânge de milă lui Putin şi consideră că Rusiei i-au fost aplicate măsuri aberante: În Occident este multă aroganţă

Preşedintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunţat că ţara sa este pregătită să facă faţă impactului pe care l-ar putea avea sancţiunile impuse Rusiei de Statele Unite şi de Uniunea Europeană după invadarea Ucrainei.

32251 afișări
Imaginea articolului Un lider mondial îi plânge de milă lui Putin şi consideră că Rusiei i-au fost aplicate măsuri aberante: În Occident este multă aroganţă

Un lider mondial îi plânge de milă lui Putin şi consideră că Rusiei i-au fost aplicate măsuri aberante: În Occident este multă aroganţă

„Ne pregătim, suntem pregătiţi, pot spune, să facem faţă impactului efectului bumerang asupra economiei occidentale şi mondiale, în urma sancţiunilor aberante la adresa economiei ruse. Sancţiunile sunt aberante. În Occident este multă aroganţă”, a spus Maduro, într-un discurs difuzat de postul de stat Venezolana de Televisión (VTV).

Preşedintele a asigurat că efectul sancţiunilor a afectat şi ţările din care provin aceste măsuri, precum Statele Unite sau naţiunile europene. „Efectul bumerang a lovit economia Europei, a Statelor Unite şi a lumii şi a generat o inflaţie record. Inflaţia din SUA, în martie a fost un record, cea mai mare inflaţie din ultimii 40 de ani. Inflaţia din Spania este cea mai mare din 1985, pentru a da două exemple”, a adăugat el.

Preşedintele a dat asigurări că vicepreşedintele executiv, Delcy Rodríguez, a pregătit un plan pentru a evita impactul inflaţiei şi „efectul de bumerang” din Venezuela din cauza preţurilor la grâu şi porumb, printre alte produse.

În acest scop, preşedintele a explicat că guvernul său lucrează pentru a se asigura că toate alimentele consumate sunt produse în teritoriu şi că sunt atinse nivelurile de export. „Venezuela trebuie să producă 100% din tot ce mănâncă, trebuie să facem efortul suprem, efortul maxim pentru a produce totul”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici