Un nou bilanţ al gripei porcine: 3.194 de cazuri confirmate

Ministerul Sănătăţii informează, luni, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 82 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, iar numărul total înregistrat în România a ajuns la 3.194.

19 afișări
Imaginea articolului Un nou bilanţ al gripei porcine: 3.194 de cazuri confirmate

Un nou bilanţ al gripei porcine: 3.194 de cazuri confirmate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 82 de cazuri noi de gripă nouă:

Bucureşti (20)

Bacău (17),

Hunedoara (12),

Arad, Dâmboviţa, Iaşi şi Suceava (câte 5),

Dolj şi Ilfov (câte 3),

Mureş (2),

Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa şi Sibiu (câte un caz).

Potrivit MS, au fost suspendate cursurile în următoarele unităţi de învăţământ:

Colegiul Naţional "Decebal" şi Şcoala General "Andrei Şaguna" din Deva,

Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara" din Hunedoara,

Şcoala Specială Sf. Andrei din Gura Humorului,

Colegiul Naţional "Ferdinand I" şi Colegiul Naţional Pedagogic din Bacău.

În urma întrunirii Comitetului de Urgenţă de joi, 26 noiembrie 2009, dr Margaret Chan, Directorul General al Oranizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că după considerarea opiniilor Comitetului de Urgenţă, precum şi a continuării situaţiei pandemice, s-a decis menţinerea celor trei recomandări temporare.

Astfel, autorităţile au stabilit că ţările nu trebuie să închidă graniţele sau să restricţioneze traficul internaţional de călători şi comerţul, să se intensifice supravegherea cazurilor compatibile de gripă neobişnuite şi a pneumoniilor severe şi că este prudent ca persoanele bolnave să îşi amâne călătoriile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici