Un nou caz de gripă în Bucureşti

Un tânăr de 35 de ani venit din Spania este internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament de specialitate, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1, acesta fiind al 25-lea caz din România, informează, duminică, Ministerul Sănătăţii (MS).

38 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de gripă în Bucureşti

Un nou caz de gripăC în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, duminică, depistarea unui nou caz de gripă nouă, fiind vorba despre un tânăr de 35 de ani din Bucureşti, care a sosit în data de 23 iunie cu o cursă aeriană din Spania.

MS precizează că pacientul se află sub tratament de specialitate, fiin internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", evoluţia sa fiind favorabilă.

Autorităţile sanitare au demarat investigatia epidemiologică, medicii aşteptându-se ca numărul celor contactaţi să " fie redus".

Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, sâmbătă, depistarea noului caz de gripă A/H1N1, fiind vorba de o fată în vârstă de 15 ani, sosită în data de 25 iunie din Canada.

MS precizează că pacienta are o stare generală bună şi se află internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament cu medicamente antivirale.

Vineri, un copil, care a venit împreună cu familia din Canada, a fost internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu o stare de sănătate bună, după ce a fost diagnosticat cu gripă AH1N1.

Potrivit MS, copilul a venit împreună cu familia, în data de 20 iunie din Canada, fiind acum internat în Institutul "Matei Balş" cu o stare de sănătate bună, autorităţile sanitare demarând investigaţia epidemiologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici