Un număr de 300 de angajaţi de la Combinatul Amurco Bacău au primit preavize de disponibilizare

Un număr de 300 de angajaţi de la Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Amurco Bacău au primit, luni, preavizele în vederea disponibilizărilor colective care vor avea loc de la 1 iunie, măsura fiind luată de patronat după două luni şi jumătate de când unitatea nu mai funcţionează.

343 afișări
Imaginea articolului Un număr de 300 de angajaţi de la Combinatul Amurco Bacău au primit preavize de disponibilizare

Un număr de 300 de angajaţi de la Combinatul Amurco Bacău au primit preavize de disponibilizare (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Societatea Amurco SA Bacău va trimite în şomaj, începând cu 1 iunie, 300 de angajaţi, respectiv 75 la sută din totalul numărului de salariaţi ai unităţii de producţie a îngrăşămintelor chimice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Măsura disponibilizărilor colective a fost luată după două luni şi jumătate de când combinatul nu mai funcţionează din cauza nerentabilităţii.

"Creşterea galopantă în ultimul an a preţului la gaz metan, care reprezintă 80 la sută din cheltuielile de producţie, dar şi scăderea cererii pe piaţa de îngrăşăminte au dus la situaţia actuală de la Amurco. Astăzi (n.r.- luni), cei 300 de salariaţi ce urmează să fie disponibilizaţi colectiv au primit preavizele, urmând ca după 20 de zile să plece în şomaj. Restul angajaţilor mai au încă o speranţă, deşi combinatul nu mai funcţionează din 27 februarie 2014", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX liderul sindicatului din cadrul societăţii Amurco Bacău, Gheorghe David.

Declinul combinatului Amurco Bacău, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a început în urmă cu an, după prima scumpire a gazului metan. Astfel, în luna iulie 2013 au fost trimişi în şomaj primii 430 de salariaţi din cei 747 de angajaţi ai combinatului.

Conform contractului colectiv de muncă, fiecare angajat disponibilizat beneficiază din partea patronatului de trei salarii compensatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici