Un orfan român, născut fără antebraţe, a primit o bursă din partea Universităţii Oxford

Un orfan român în vârstă de 18 ani, născut fără antebraţe, adoptat în 1992 de o familie britanică după ce ambii lui părinţi au decedat, a primit o bursă din partea Universităţii Oxford, unde va putea să studieze două dintre materiile sale favorite - filosofia şi teologia, informează dailymail.co.uk.

26 afișări
Imaginea articolului Un orfan român, născut fără antebraţe, a primit o bursă din partea Universităţii Oxford

Un orfan român, născut fără antebraţe, a primit o bursă din partea Universităţii Oxford (Imagine: dailymail.co.uk)

Soţii Doreen şi Ken Munn, din localitatea Whittington, comitatul Worcester, l-au adoptat pe Cornel Hrisca-Munn, în prezent în vârstă de 18 ani, în anul 1992.

Născut fără antebraţe, Cornel a primit o bursă din partea Kebel College din Oxford, unde va putea să studieze, începând din toamna anului 2010, filosofia şi teologia, două dintre materiile sale favorite.

Pasionat de muzică, Cornel a reuşit să depăşească multe piedici şi s-a situat pe locul al doilea la un concurs naţional pentru toboşari, organizat în Marea Britanie în 2007.

El a primit premiul Pride of Britain, în 2004, pentru acţiunile sale caritabile şi a înfiinţat fundaţia The Cornel Trust, în 2005, cu scopul de a-i ajuta şi pe alţi copii din România născuţi cu astfel de handicapuri fizice.

Fundaţia sa a strâns deja mai multe mii de lire sterline, iar Cornel a vizitat România de mai multe ori.

El speră să îşi continue acţiunile de caritate după finalizarea cursurilor de trei ani la Universitatea Oxford. El va folosi un dispozitiv special conceput, care se ataşează la capătul braţului, pentru a putea să scrie şi să ia notiţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici