Un parc de aventură care a costat 4 milioane de euro a fost inaugurat în oraşul Galaţi

Un parc de aventură a fost inaugurat vineri în oraşul Galaţi. Complexul a fost amenajat pe terenul fostei Uzine de Apă şi a costat aproximativ 4 milioane de euro.

2023 afișări
Imaginea articolului Un parc de aventură care a costat 4 milioane de euro a fost inaugurat în oraşul Galaţi

Un parc de aventură care a costat 4 milioane de euro a fost inaugurat în oraşul Galaţi

Parcul de Aventură a fost construit de Primăria Galaţi cu fonduri europene. Complexul are zone pentru sporturi cu role, traseu pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric, tobogan, amfiteatru, spaţii verzi, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi mobilier urban, camere video şi wi-fi.

„Parcul oferă acum vizitatorilor următoarele zone cu activităţi specifice: trasee downhill pentru biciclete cu o lungime de peste 100 de metri şi o pantă de 14 %, trasee cu grade de dificultate diferite, tobogan cu colaci cu o lungime de circa 100 de metri, traseu pumptrack de circa 170 de m lungime, traseu motric cu circuit de tip activitate fizică medie şi intensă, cu funcţii de echilibristică, căţărare, balansare, coordonare, sport şi joacă, traseul este compus din 18 staţii dispuse pe o diferenţă de 7 m în elevaţie şi include podeţe, balansoare, obstacole, bârne de balans, echipamente cu sfori, pietre de căţărare, platforme cu bare, plăci de sărit, circuit de buşteni, zonă de relaxare”, a anunţat Primăria Galaţi.

Complexul de agrement a fost amenajat pe un teren abandonat de 15.600 mp unde a funcţionat fosta Uzină de apă a oraşului, prima de acest tip din ţară. Uzina a fost construită în anul 1873, în apropiere de malul Dunării şi a fost închisă în 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici