Un proxenet din Craiova, condamnat la 10 ani de închisoare în România, nu se lasă de rele nici în Marea Britanie

  • Un bărbat originar din România, stabilit în Wellingborough, Marea Britanie, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.
  • Acesta făcea parte dintr-o bandă de proxeneţi care ademeneau minori în camere de hotel, unde copiii erau abuzaţi sexual.
  • Românul a fost inclus în registrul infractorilor sexuali din Marea Britanie.
912 afișări
Imaginea articolului Un proxenet din Craiova, condamnat la 10 ani de închisoare în România, nu se lasă de rele nici în Marea Britanie
Bărbatul nu este la prima abatere. În România, acesta făcea parte dintr-o grupare infracţională şi a fost găsit vinovat în instanţă, în 2021, pentru exploatarea a aproximativ 20 de fete în perioada 2010-2012. De pe urma activităţii criminale ar fi obţinut 70.000 de euro, scrie Northamptonshire Telegraph.
 
Proxeneţii şi traficanţii de copii din Craiova au fost prinşi după ce oamenii legii au oprit trei taxiuri care transportau nouă tinere către hotelul unde urmau să fie exploatate sexual. Membrii grupării au primit pedepse cuprinse între trei şi zece ani de închisoare, iar C.B., bărbatul la care face referire articolul din presa britanică, s-a ales cu sentinţa maximă. Acesta a făcut apel în instanţă.
 
Nu se ştie care este data exactă la care a ajuns pe teritoriul englez, însă în august 2019 a fost adus din nou în faţa legii, fiind acuzat de furt. Apoi, C.B. s-a înfăţişat la tribunalul din Northampton în ianuarie 2021. A primit un ordin judecătoresc parţial, prin care avea obligaţia de a se prezenta în mod regulat la secţia de poliţie Wellingborough, spre a fi monitorizat.
 
Cazul său a fost audiat din nou marţi, 6 iulie, iar poliţia a solicitat un ordin complet de notificare. Magistraţii au acceptat cererea, ceea ce înseamnă că bărbatul se va afla în registrul infractorilor sexuali.
 
O anchetă desfăşurată în 2020 de Lucy Watson, pentru ITV, a semnalat mai multe legături între oraşul Craiova şi traficanţii de sex români din Marea Britanie. O altă investigaţie ITV a descoperit o serie de bordeluri în zona Mayfair, Londra: majoritatea persoanelor care lucrau acolo, împotriva voinţei lor, erau de origine română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici