Un punct de prim-ajutor va funcţiona în Pasajul Universităţii

Un punct de prim ajutor va funcţiona permanent în Pasajul Universităţii, din Bucureşti, în cursul zilei de sâmbătă primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Marius Savu, evaluând stadiul amenajărilor din zona respectivă.

19 afișări
Imaginea articolului Un punct de prim-ajutor va funcţiona în Pasajul Universităţii

Un punct de prim-ajutor va funcţiona în Pasajul Universităţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Punctul de prim ajutor va funcţiona, într-o primă etapă, de luni până vineri. Ulterior, programul va deveni permanent, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX Marius Savu.

El a precizat că acest punct de prim ajutor va fi legat prin sistem audio-video de Camera de gardă a Spitalului Colţea, pentru rezolvarea urgentă a oricărui caz care are nevoie de îngrijiri medicale.

Punctul medical din Pasajul Univeristăţii este dotat cu aparat pentru EKG, defibrilator, tensiometru, stetosop, măşti de oxigen, trusă de prim ajutor şi targă rigidă cu imobilizare pentru gât. Un asistent medical va asigura serviciul în respectivul centru, a mai spus directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSM).

Totodată, primarul general al Capitalei a vizitat cortul de la Piaţa Unirii, unde a fost montată o perdea de apă şi a evaluat stadiul lucrărilor de la Spitalul Colţea.

"Lucrările la Spitalul Colţea trebuie încheiate până la sfârşitul anului viitor. Am fost surpinşi să vedem că sâmbătă pe şantierul de la Colţea se lucra în foc continuu, ceea ce nu se poate spune despre alte şantiere", a adăugat Savu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici