Un sârb este cercetat pentru ucidere din culpă. 7 oameni pe care voia să-i aducă în România au murit înecaţi în Dunăre. VIDEO

  • Călăuza sârbă a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi
  • Sârbul este acuzat de trei infracţiuni, iar sâmbătă va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă
  • 6 sirieni şi un sârb au murit înecaţi în Dunăre
  • Migranţii plătiseră 5.420 euro pentru a ajunge din Serbia în România
1978 afișări

Un cetăţean sârb este cercetat pentru ucidere din culpă, trecere frauduloasă a frontierei şi trafic de migranţi. Şapte oameni, şase sirieni şi un sârb, au murit înecaţi în Dunăre, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat în apropierea graniţei cu România.

În seara zilei de 16 aprilie, două călăuze sârbe şi 16 migranţi care fugiseră dintr-un centru de carantină din ţara vecină, au plecat din Serbia şi voiau să ajungă în România. În mijlocul Dunării, în ambarcaţiune a început să intre apă, iar migranţii speriaţi s-au ridicat în picioare. Barca s-a răsturnat, iar cei 18 oameni au căzut în apă. Nouă dintre ei, printre care şi o călăuză sârbă, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi care le-au auzit strigătele de ajutor.

Şase cetăţeni din Siria, dar şi cea de-a doua călăuză din Serbia, au fost găsiţi înecaţi în Dunăre, ultimele cadavre fiind scoase de angajaţii ISU Mehedinţi în ultima săptămână. Unul dintre sirienii aflaţi în barcă a reuşit să se salveze singur înotând până pe malul sârbesc.

„În urma unui ansamblu de căutări care au urmat după producerea evenimentului, a fost identificată şi recuperată din apele fluviului Dunărea ambarcaţiunea folosită la trecerea frauduloasă a frontierei. În interiorul ambarcaţiunii au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri, printre care 16 telefoane mobile aparţinând cetăţenilor străini şi suma de 5.420 euro, bani pe care urmau să îi primească călăuzele sârbe. Operaţiunea de scoatere a ambarcaţiei din fluviul Dunărea a fost efectuată cu sprijinul scafandrilor ISU Mehedinţi. La cercetări, cetăţenii salvaţi au declarat că intenţionau să ajungă în Olanda, respectiv Austria.”, a declarat Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi

Oamenii salvaţi au stat 14 zile într-un centru de carantină din Mehedinţi. Ei au fost testaţi pentru COVID-19, rezultatele fiind negative. Cei 8 migranţi salvaţi vor fi  transferaţi într-un centru de azil din judeţul Timiş.  Astăzi,călăuza sârbă va fi prezentantă instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici