Un senator PNL acuză conducerea Spitalului Municipiul Huşi că îi îngrădeşte dreptul la muncă

Senatorul de Vaslui Nelu Tătaru acuză conducerea Spitalului Municipal Huşi că îi îngrădeşte dreptul la muncă după ce, începând cu luna februarie, nu mai este lăsat să profeseze în unitatea medicală din motive de incompatibilitate şi că nu ar reuşi să-şi desfăşoare corespunzător activitatea.

446 afișări
Imaginea articolului Un senator PNL acuză conducerea Spitalului Municipiul Huşi că îi îngrădeşte dreptul la muncă

Un senator PNL acuză conducerea Spitalului Municipiul Huşi că îi îngrădeşte dreptul la muncă (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Reluarea activităţii de către Parlamentul României începând cu luna februarie l-a pus pe senatorul PNL de Vaslui Nelu Tataru în situaţia de a nu-şi mai putea desfăşura şi activitatea de medic la Spitalul Municipal Huşi, unde a profesat în ultimii ani ca specialist chirurg.

Parlamentarul vasluian susţine că şi-ar dori să activeze în continuare şi ca medic în unitatea sanitară huşeană, în paralel cu activitatea de senator, însă conducerea spitalului i-ar îngrădi acest drept pe motiv de incompatibilitate.

Chirurgul Nelu Tătaru spune că s-ar putea împărţi între cele două activităţi, în sensul că în prima parte a săptămânii ar merge în parlament, iar de joi până duminică ar putea lucra în spital, unde şi-ar dori să facă inclusiv gărzi.

"Legea este cât se poate de clară şi îmi dă dreptul să-mi desfăşor activitatea atât în Senat cât şi în spital, aşa cum o fac mulţi colegi de-ai mei. O lămurire în acest sens am solicitat şi la Agenţia Naţională de Integritate, care mi-a răspuns în cursul acestei săptămâni că medicul poate fi, în condiţiile legii, şi medic şi parlamentar", susţine senatorul Nelu Tătaru.

De partea cealaltă, conducerea Spitalului Municipal Huşi susţine că i-au fost făcute propuneri senatorului Nelu Tătaru de a-şi continua activitate în spital, însă doar în anumite condiţii, având în vedere specialitatea sa de medic chirurg.

"Noi i-am propus domnului doctor Tătaru să încheiem un contract pe durată parţială de lucru, în sensul să-şi desfăşoare activitatea în spital în zilele de joi şi vineri, când va putea să şi opereze, însă doar împreună cu un alt coleg care apoi să supravegheze pacienţii. Nu-i putem da şi gărzi pe zilele de sâmbătă şi duminică pentru că, în conformitate cu un ordin al ministrului Sănătăţii, linia de gardă poate fi asigurată doar de cei care, pe parcursul săptămânii, au cel puţin cinci ore de activitate zilnică. Spitalul a cerut lămurire şi la Ministerul Sănătăţii pe marginea acestei speţe, însă am fost trimişi la ANI. Pe de altă parte, ceilalţi doi chirurgi de pe secţie au depus plângere la Colegiului Medicilor Vaslui astfel încât eu, ca şi manager, sunt pus între ciocan şi nicovală. Noi sperăm ca se va încheia odată tot acest scandal care nu face bine nimănui", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Conducerea spitalului huşean speră ca lucrurile în privinţa posibilităţii profesării de către senatorul Nelu Tătaru să fie lămurite în cadrul Consiliului de Administraţie al unităţii, care se va reuni la sfârşitul acestei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici