Un spital din Statele Unite a refuzat un pacient pentru un transplant de inimă din cauză că este nevaccinat

  • Un spital din SUA a refuzat un pacient pentru un transplant de inimă, într-o mare măsură pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19.
  • DJ Ferguson, în vârstă de 31 de ani, are nevoie urgentă de o inimă nouă, dar Spitalul Brigham din Boston l-a scos de pe listă, a declarat tatăl său.
1584 afișări
Imaginea articolului Un spital din Statele Unite a refuzat un pacient pentru un transplant de inimă din cauză că este nevaccinat

Tatăl pacientului a declarat că acesta nu s-a vaccinat pentru că este împotriva "principiilor de bază ale fiului său, nu crede în vaccin".

Spitalul a declarat pentru BBC într-o declaraţie: "Având în vedere deficitul de organe disponibile, facem tot ce putem pentru a ne asigura că un pacient care primeşte un organ transplantat are cele mai mari şanse de supravieţuire".

Un purtător de cuvânt a declarat că spitalul solicită "vaccinul Covid-19, precum şi un de stil de viaţă sănătos pentru candidaţii la transplant pentru a crea atât cele mai bune şanse pentru o operaţie de succes, cât şi pentru a optimiza supravieţuirea pacientului după transplant, având în vedere că sistemul lor imunitar este drastic afectat".

Declaraţia atent formulată a spitalului poate sugera că alţi factori se află dincolo de statutul nevaccinat al pacientului pentru neeligibilitatea acestuia, dar a refuzat să discute detalii, invocând confidenţialitatea pacientului.

Spitalul a adăugat că majoritatea celor 100.000 de persoane aflate pe listele de aşteptare pentru transplanturi de organe nu vor primi un organ în termen de cinci ani din cauza lipsei de organe disponibile.

Domnul Ferguson se află în spital de la data de 26 noiembrie 2021, şi suferă de o problemă cardiacă ereditară care face ca plămânii să i se umple de sânge şi lichid.

Ferguson era îngrijorat că ar putea suferi o inflamaţie cardiacă - un potenţial efect secundar al vaccinării cu coronavirus şi că s-ar putea dovedi periculos, având în vedere slăbiciunea inimii sale.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor(CDC) îi încurajează pe beneficiarii de transplanturi şi pe cei din anturajul lor apropiat să se vaccineze complet pentru imunizare şi întărirea organismului.

Dr. Arthur Caplan, şeful departamentului de etică medicală de la NYU Grossman School of Medicine, a declarat că, după orice transplant de organe, sistemul imunitar al pacientului este aproape oprit şi chiar şi o banală răceală se poate dovedi fatală.

"Organele sunt puţine, nu le vom distribui cuiva care are şanse slabe de a trăi, când alţii care sunt vaccinaţi au şanse mai mari de supravieţuire după operaţie", a declarat doctorul Caplan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici