Un subofiţer de la ISU Argeş, arestat în dosarul avocatului Constantin Laurenţiu

Un subofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Cătălin Turcin, a fost arestat pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj, fiind complice al avocatului Constantin Laurenţiu şi al fostului ofiţer de poliţie Ionuţ Mazilu, în agresarea şi sechestrarea unui om de afaceri.

211 afișări
Imaginea articolului Un subofiţer de la ISU Argeş, arestat în dosarul avocatului Constantin Laurenţiu

Un subofiţer de la ISU Argeş, arestat în dosarul avocatului Constantin Laurenţiu (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Piteşti a emis, vineri, un mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele subofiţerului Cătălin Marius Turcin, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (ISU) pe care îl acuză de lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în cursul lunii august 2008, avocatul Laurenţiu Gheorghe Constantin, a împrumutat unui denunţător (Sorin Diaconu-n.r.) suma de aproximativ 42.000 euro şi, conform înţelegerii, până la achitarea integrală a sumei împrumutate, denunţătorul trebuia să achite lunar suma de 5.200 euro cu titlu de dobândă.

Pentru că denunţătorul nu a achitat aceşti bani, în 20 octombrie 2008, subofiţerul Turcin, împreună cu avocatul Constantin, Laurenţiu Florin David, Marian Paul Stancu şi alte persoane, l-au constrâns prin acte de violenţă şi ameninţare pe denunţător să achite dobânda respectivă. Procurorii precizează că denunţătorul a fost lovit, ameninţat cu moartea şi supus la tratamente degradante, fiind lipsit de libertate în mod ilegal.

Lui Turcin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar joi, 12 noiembrie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru de 24 de ore. Vineri, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă a subofiţerului pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticorupţie au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Jandarmeria Română şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici