Un suspect în traficul cu utilaje grele, prins în timpul căutării altuia

Un suspect în cazul privind traficul cu utilaje grele furate din străinătate de către membrii unei reţele formate, în principal, din cetăţeni români a fost prins, duminică, de poliţiştii maramureşeni, în timpul căutărilor suspectului care a tras mai multe focuri de armă într-o maşină a Poliţiei.

42 afișări
Imaginea articolului Un suspect în traficul cu utilaje grele, prins în timpul căutării altuia

Un suspect în traficul cu utilaje grele, prins în timpul căutării altuia (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţiştii maramureşeni au prins un suspect în cazul traficului de utilaje furate din străinătate, în timpul acţiunilor de căutare efectuate la Borşa pentru prinderea tânărului care a tras mai multe focuri de armă înspre poliţiştii care îl urmăreau.

Potrivit surse citate, tânărul se numeşte Vasile H., are 22 de ani, iar pe numele său fusese emis un mandat de aducere eliberat de procurorii DIICOT, dar acesta nu fusese găsit până acum.

"În cursul zilei de duminică, mandatul de aducere a fost pus în executare de către colegii mei, iar tânărul urmează să fie prezentat procurorilor DIICOT - sructura centrală - pentru audieri", a declarat Voichiţa Zehan.

Poliţiştii maramureşeni şi suceveni continuă să îl caute pe suspectul care a tras, vineri seară, mai multe focuri de armă într-o maşină a Poliţiei ce îl urmărea, la Borşa fiind instituite mai multe filtre.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş a declarat anterior că poliţiştii maramureşeni şi suceveni continuă să îl caute pe borşeanul care, vineri, a tras mai multe focuri de armă înspre un echipaj de Poliţie şi apoi a reuşit să fugă într-o zonă împădurită din Pasul Prislop, la graniţa judeţelor Maramureş şi Suceava.

Potrivit sursei citate, în acţiune sunt implicate mai multe echipaje ale Poliţiei şi DPIR, atât din Maramureş, cât şi din Suceava, precum şi jandarmi şi poliţişti de frontieră.

Voichiţa Zehan a spus că s-au instituit filtre rutiere pe toate căile de acces din Borşa, precum şi spre cele care duc înspre Suceava, iar, în paralel cu verificările tuturor autoturismelor care traversează oraşul maramureşean, au loc căutări în zonele împădurite unde a fost zărit ultima dată Nicoară Mihali Bandriş.

Numărul forţelor de intervenţie nu a fost comunicat de IPJ, însă potrivit localnicilor din Borşa, mai multe maşini şi echipaje de la Poliţie şi jandarmi, precum şi poliţişti de frontieră au împânzit oraşul.

La mijlocul lunii iulie, zeci de persoane au fost duse pentru audieri la sediile teritoriale ale DIICOT din cinci judeţe - Cluj, Vâlcea, Maramureş, Timiş şi Arad - unde au avut loc ample descinderi care au vizat traficul cu utilaje grele furate din străinătate de către membrii unei reţele formate, în principal, din cetăţeni români. Majoritatea presupuşilor membri ai reţelei erau din localităţile maramureşene Vişeu, Borşa şi Moisei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici