Un tânăr cu handicap sever lăsat nesupravegheat a murit ars de viu după ce a luat foc de la sobă

Un tânăr cu handicap sever în vârstă de 20 de ani, cântărin doar 14 kilograme, din localitatea băcăuană Bîlca, lăsat nesupravegheat în casă de către tatăl său, care primea indemnizaţie de însoţitor permanent de la primărie, a murit ars de viu după ce hainele i-au luat foc de la sobă.

113 afișări
Imaginea articolului Un tânăr cu handicap sever lăsat nesupravegheat a murit ars de viu după ce a luat foc de la sobă

Un tânăr cu handicap sever lăsat nesupravegheat a murit ars de viu după ce a luat foc de la sobă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, tânărul a fost găsit mort în mijlocul unei camere, cu arsuri pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce hainele arseseră pe el, fără însă să se declanşeze şi un incendiu.

Practic, băcăuanul de 20 de ani, cu handicap sever în condiţiile în care cântărea doar 14 kilograme, a fost lăsat nesupravegheat în casă de către tatăl său, care a plecat să strângă recipiente din plastic de pe malul râului Bistriţa pentru a le vinde ulterior. Rămas singur, tânărul s-a dus la sobă şi a băgat mâna înăuntru, moment în care puloverul sintetic cu care era îmbrăcat a luat foc, ceea ce i-a fost fatal.

"Într-o primă fază, s-a mers şi pe suspiciunea de omor, în condiţiile în care victima avea sânge pe faţă. Însă, în urma necropsiei, nu au fost descoperite urme de violenţă pe corp, cauza decesului stabilit de către medicul legist fiind şocul combustional provocat de arsurile de pe aproximativ 70 la sută din suprafaţa corpului", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Cristinel Ciocântă.

Anchetatorii susţin că tânărul de 20 de ani trebuia supravegheat tot timpul, în condiţiile în care părinţii primeau indemnizaţie de însoţitor permanent de la primărie pentru fiul lor, în sumă de aproape 1.000 de lei, de altfel singura sursă de venit sigură pentru familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici