Un taximetrist din Braşov a ameninţat cu pistolul un biciclist cu care s-a certat în trafic

Un taximetrist în vârstă de 61 de ani este cercetat pentru ameninţare, după ce a îndreptat un pistol cu aer comprimat către un biciclist cu care s-a certat în trafic.

1201 afișări
Imaginea articolului Un taximetrist din Braşov a ameninţat cu pistolul un biciclist cu care s-a certat în trafic

Un taximetrist din Braşov a ameninţat cu pistolul un biciclist cu care s-a certat în trafic (Imagine: Sebastian Tataru/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, Secţia 1 Poliţie Braşov a fost sesizată telefonic, luni, în jurul orei 15.00, de către un braşovean de 32 ani care a reclamat că în urma unui conflict verbal a fost ameninţat de un taximetrist cu o armă, pe strada Iuliu Maniu, din centrul Braşovului.

"O patrulă a secţiei s-a deplasat imediat la faţa locului, unde bărbatul menţionat a relatat poliţiştilor faptul că a avut o altercaţie verbală cu un taximetrist, întrucât taxiul era oprit pe pista special amenajată pentru biciclişti. În timpul altercaţiei, taximetristul a scos din autoturismul său un pistol, pe care fără a-l scoate din toc l-a indreptat către el, ameninţându-l că-l va lovi, iar după ce a observat că bărbatul a sesizat telefonic Poliţia, taximetristul a părăsit locul faptei“, a precizat Naghi, marţi, într-un comunicat de presă.

Biciclistul a făcut o fotografie cu taxiul staţionat neregulamentar şi a dat-o poliţiştilor, iar aceştia l-au depistat pe taximetrist la scurt timp de la sesizare, pe strada Posada, acesta fiind condus la audieri.

Poliţiştii au stabilit că taximetristul deţinea în mod legal arma menţionată, un pistol neletal cu aer comprimat,calibru 9 milimetri.

"Poliţiştii Secţiei 1 din Braşov continuă cercetările în acest caz, cu suspectul în stare de libertate, pentru ameninţare, iar pistolul a fost ridicat pentru cercetări“, potrivit sursei citate.

Biciclistul, Maximilian Radu M., a relatat pe pagina sa de Facebook conflictul dintre el şi taximetrist, spunând că acesta l-a ameninţat că îl poate omorî cu pistolul. Incidentul s-a petrecut în faţa unui spital privat din Başov, la care au asistat şi doi agenţi de pază de la spitalul respectiv.

"M-am oprit şi i-am spus omului că blochează ilegal o bandă, că pune în pericol bicicliştii şi să-şi mişte maşina de acolo. Mi-a spus că puteam să-l ocolesc şi că el poate opri oriunde vrea (...) Mi-a pus o palmă pe faţă şi mi-a spus că mă bate de nu mă văd. I-am răspuns că de-abia aştept şi i-am pus şi eu o palmă nerăbdătoare pe obrazul neras. Deja în faza asta intervenise între noi unul dintre agenţii de pază, dar, spre surprinderea mea, ăsta mic al meu s-a repezit la maşină şi a scos din portieră un pistol în teacă. Mi l-a agitat în faţă şi s-a răstit la mine: «Bă!!! Dacă vreau, te-mpuşc, bă! Dar îţi dau cu el în cap acum, ai înţeles, bă?!»“, a spus biciclistul în relatarea de pe pagina de socializare.

El a mai povestit că, după ce taximetristul a văzut că sună la Poliţie, s-a suit în maşină şi a plecat de la locul incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici