Un tren de călători a deraiat în judeţul Caraş-Severin. Cauza incidentului

Un tren de călători al unui operator feroviar privat a deraiat, marţi, în localitatea Colţani din judeţul Caraş-Severin. Nu s-au înregistrat victime.

886 afișări
Imaginea articolului Un tren de călători a deraiat în judeţul Caraş-Severin. Cauza incidentului

Un tren de călători a deraiat în judeţul Caraş-Severin. Traficul feroviar în zonă, blocat

UPDATE

Caraş-Severin:Trenul a deraiat după ce pământ cu piatră a căzut de pe versant pe calea ferată

Motivul pentru care trenul de călători în care se aflau 12 persoane a deraiat, marţi dimineaţa, în judeţul Caraş-Severin, a fost desprinderea de pământ şi pietre de pe un versant pe linia ferată, circulaţia feroviară urmând să fie reluată cel mai devreme marţi seara,transmite corespondentul MEDIAFAX

Directorul zonal Timişoara al RCCF Trans, Adrian Clain, operatorul privat care administrează porţiunea de cale ferată pe care trenul a deraiat, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că circulaţia feroviară va fi reluată cel mai devreme marţi seara între localitatea Vasiova şi Reşiţa, din judeţul Caraş-Severin, după ce un tren de călători a deraiat.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe utilaje sunt pregătite să intervină, după ce trenul va fi pus pe şine şi tras din locul producerii incidentului.

“Noi sperăm că în jurul orei 20.00 va fi reluată circulaţia, este posibil să se prelungească. Acum se pune automotorul pe şine, după care avem nişte utilaje care aşteaptă să ridice de acolo piatra şi tot ce a căzut de pe versant, să elibereze gabaritul. De pe versant s-a desprins pământ cu piatră. Pe partea stângă cum mergea trenul este versantul destul de înalt, se află chiar în vecinătatea liniei, şi a devenit pământul instabil din cauza dezgheţului, precipitaţiilor. După ce tragem motorul, pot interveni utilajele să elibereze gabaritul. Transportul călătorilor se face cu microbuzul între localitatea Vasiova şi Reşiţa până la reluarea circulaţiei feroviare”, a afirmat Adrian Clain.

Un tren de călători al unui operator feroviar privat a deraiat, marţi dimineaţa, în localitatea Vasiova, din judeţul Caraş-Severin, niciunul dintre cei 12 pasageri nefiind rănit. Deraierea a avut loc pe secţia de cale ferată Reşiţa – Vasiova. În urma incidentului, traficul feroviar în zonă este blocat pe ambele sensuri, desfăşurându-se activităţi pentru remedierea problemelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici