Un turist german, sfâşiat de un urs în Bucegi (Video)

Un turist german în vîrstă de 26 de ani a fost sfâşiat, joi dimineaţă, de un urs, în timp ce dormea, alături de alţi doi conaţionali, într-un cort amplasat în zona Luncă Padinei de pe versantul dâmboviţean al munţilor Bucegi, bărbatul fiind în stare foarte gravă.

605 afișări
Imaginea articolului Un turist german, sfâşiat de un urs în Bucegi (Video)

Un turist german, sfâşiat de un urs în Bucegi (Imagine: Mediafax Foto)

Zona Lunca Padinei de pe versantul dâmboviţean al Munţilor Bucegi este interzisă campării tocmai din cauza apariţiei frecvente a urşilor, informează salvamontiştii dâmboviţeni.

Totodată, salvamontiştii au informat că cei trei tineri germani aflaţi în cort erau împreună cu un prieten român, care era campat într-un cort alăturat. Potrivit lui Vali Băcanu, de la Serviciul Salvamont Dâmboviţa, ambele corturi au fost aşezate într-o zonă interzisă campării tocmai din cauza apariţiei frecvente a urşilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Perimetrul delimitat şi destinat turiştilor care vin la munte cu rulote şi cu corturi este cu totul altul, este chiar marcat şi semnalizat, dar probabil turiştii nu au ştiut acest lucru, altfel nu cred că riscau un asemenea incident. La această oră, noi şi jandarmii montani de la Padina supraveghem zona pentru a preveni reîntoarcerea ursului. Alţi turişti nu mai sunt în zonă. Noi ştim de doi urşi că vin frecvent pe aici, dar până acum nu au fost agresivi. Totuşi, sunt animale sălbatice şi imprevizibile, deci se poate întâmpla orice dacă te expui", a declarat Vali Băcanu.

Turistul german rănit se numeşte Cristoph Schultz şi are 26 de ani.

"Nu ştiu cum s-a întâmplat, dacă m-a apucat cu gura sau m-a sfâşiat cu laba, eu în acel moment dormeam şi nu mi-am dat seama ce este în afara cortului. Ne-am trezit din somn toţi şi atunci ursul a fugit. Totul s-a întâmplat foarte repede şi pe neaşteptate, au fost câteva secunde", a declarat Cristoph Schultz.

Potrivit echipei medicale de la Ambulanţa Fieni, pacientul preluat de pe platoul Padina este în stare stabilă, având zgârieturi şi echimoze provocate de urs după ce animalul a lovit cu laba pânza cortului şi implicit corpul tânărului.

"Va fi supus investigaţiilor la Spitalul orăşenesc din Pucioasa, va rămâne sub supraveghere medicală şi va fi operat dacă medicii vor decide acest lucru, în funcţie de gravitatea rănilor. Are răni la cap, umăr, coapsă şi picioare", a declarat asistenta medicală Vasile Marilena, de la Ambulanţa Fieni.

Turistul german este internat la Spitalul orăşenesc Pucioasa, unde medicii îl supun tratamentului, iar în funcţie de gravitatea rănilor vor decide dacă îl vor transfera sau nu la alt spital.

Un turist german în vîrstă de 26 de ani a fost sfâşiat, joi dimineaţă, de un urs, în timp ce dormea, alături de alţi doi conaţionali, într-un cort amplasat în zona Lunca Padinei, de pe versantul dâmboviţean al Munţilor Bucegi.

Pe de altă parte, turiştii germani le-au reproşat celor de la Salvamont Dâmboviţa că plăcuţele de avertizare cu privire la locurile frecventate de urşi nu conţin mesaje şi în limba germană.

Şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, a declarat că în Lunca Padinei se mai afla un cort în care erau un bărbat şi doi copii. Din fericire, aceştia nu au fost atacaţi de urs.

Sursa citată a mai precizat că, în ultima perioada, urşii coboară tot mai des din munte în căutare de hrană. În urmă cu o lună, alte două corturi au fost distruse de animalele flămânde, dar nimeni nu a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici