Un vaccin pe bază de proteine ar fi soluţia pentru a proteja populaţia chineză de varianta Omicron a coronavirusului - studiu

Un vaccin COVID-19 pe bază de proteine, produs de Sinopharm, atunci când a fost administrat ca booster după două doze de vaccin creat anterior de firma chineză, a provocat un răspuns mai puternic al anticorpilor împotriva variantei Omicron decât o a treia doză din vaccinul original, potrivit unui studiu.

386 afișări
Imaginea articolului Un vaccin pe bază de proteine ar fi soluţia pentru a proteja populaţia chineză de varianta Omicron a coronavirusului - studiu

Un vaccin pe bază de proteine ar fi soluţia pentru a proteja populaţia chineză de varianta Omicron a coronavirusului - studiu

Studiul, care a fost publicat marţi şi care nu a fost revizuit de colegi, a apărut pe fondul îngrijorărilor legate de eficacitatea vaccinului BBIBP-CorV al Sinopharm, unul dintre cele două vaccinuri anti-COVID-19 principale exportate de China, împotriva variantei Omicron, potrivit Reuters.

Vaccinul pe bază de proteine NVSI-06-07 de la Sinopharm, aprobat pentru utilizare de urgenţă ca rapel în Emiratele Arabe Unite în luna decembrie, adoptă o tehnologie diferită faţă de vaccinul BBIBP-CorV care conţine o formă inactivă a virusului.

În rândul a 192 de adulţi sănătoşi, vaccinaţi cu două doze de BBIBP-CorV timp de şase luni sau mai mult, nivelul anticorpilor neutralizanţi împotriva Omicron la cei cărora li s-a administrat ulterior un rapel NVSI-06-07 a fost "semnificativ mai mare" decât cel al celor care au primit o a treia doză de BBIBP-CorV, au precizat cercetătorii într-un articol.
 
Rezultatele bazate pe anticorpi sunt diferite de cele privind eficacitatea, referitoare la cât de bine ar proteja oamenii de boala cauzată de Omicron prin administrarea dozei trei cu NVSI-06-07, după vaccinarea cu BBIBP-CorV.
 
Autorii lucrării, printre care se numără cercetători de la unităţile Sinopharm şi Sheikh Khalifa Medical City din Abu Dhabi, au avertizat că rămâne neclar pentru cât timp ar dura efectul booster-ului cu NVSI-06-07.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici