Unirea Principatelor în lumea copiilor. Un muzeu din Bucureşti a creat un eveniment dedicat copiilor

  • Astăzi, 24 Ianuarie, sărbătorim Ziua Unirii Principatelor Române.
  • Muzeul Naţional al Satului„ Dimitrie Gusti” a dedicat copiilor un atelier de creaţie cu ocazia zilei de 24 ianuarie.
  • Îşi reamintesc că astăzi este Ziua Internaţională a Educaţiei.
504 afișări
Imaginea articolului Unirea Principatelor în lumea copiilor. Un muzeu din Bucureşti a creat un eveniment dedicat copiilor

Unirea Principatelor în lumea copiilor.

Istoria a fost întotdeauna o poveste frumoasă, dar greu de înţeles la vârste fragede. Profesorii coordonatori ai Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, au găsit totuşi o soluţie pentru a însemna ziua de 24 ianuarie şi pentru cei mici.  

„În cadrul acestui atelier am încercat să îi aducem pe cei mici mai aproape de istorie. Încercăm să coasem în culorile tricolorului, să decorăm harta României. Cei mici bricolează, cu ajutorul hârtiei, lipiciului şi a hârtiei creponate, şi vor decora cu flori, tot în culorile tricolorui, harta României. Este o activitate foarte importantă pentru ei pentru că ei reţin şi informaţia care se leagă cu ziua de 24 ianuarie”, a declarat Luminiţa Voica, profesor coordonator ateliere şcolare.

Întrebaţi despre ce sărbătorim astăzi, cei mici au răspuns vehement, semn că vor pleca acasă cu lecţia de istorie învăţată.

Răspunsurile copiilor: „Unirea Mică, de Alexandru Ioan Cuza...Unirea Principatelor Române, a făcut-o Ioan Cuza”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici