Unsprezece persoane, ridicate de poliţişti după ce au eliberat poliţe de asigurare false

Unsprezece persoane care se ocupau cu intermedierea contractelor de asigurare au fost ridicate, joi, de procurorii şi poliţiştii bucureşteni, după ce ar fi emis mii de poliţe de asigurare false, în urma cărora au provocat un prejudiciu de aproximativ 1 milion de lei, informează Poliţia Capitalei.

222 afișări
Imaginea articolului Unsprezece persoane, ridicate de poliţişti după ce au eliberat poliţe de asigurare false

Unsprezece persoane, ridicate de poliţişti după ce au eliberat poliţe de asigurare false

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat un număr de 32 percheziţii domiciliare într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de "înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave", "spălare a banilor" şi "uz de fals". Percheziţiile domiciliare au vizat atât locuinţe, cât şi sediile unor societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională", se arată într-un comunicat emis de PTB.

Conform sursei citate, în perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013, suspecţii, care sunt administratori sau împuterniciţi ai unor firme care se ocupă de intremedierea contractelor de asigurare, ar fi înşelat mai multe societăţi de brokeraj după ce au încheiat contracte de intermediere în asigurări, folosindu-se de identitatea unor persoane ce deţin cod RAF, autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), şi întocmind mai multe acte false în numele acestora.

Ulterior, aceştia au încasat toţi banii, clienţii fiind siguri că au încheiat poliţe de asigurare.

Prejudiciul creat de cei 11 suspecţi se ridică, potrivit procurorilor, la aproximativ 1.000.000 lei.

Conform unor surse apropiate anchetei, suspecţii aveau puncte de lucru deschise în mai multe mall-uri din Bucureşti.

Acţiunea a fost sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici