Unsprezece răniţi în urma unui accident rutier, lângă Ploieşti

Un număr de 11 persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 1 B Ploieşti – Buzău, în apropierea municipiul Ploieşti, după ce un microbuz a lovit din spate un autoturism, două dintre victime fiind în stare gravă.

33 afișări
Imaginea articolului Unsprezece răniţi în urma unui accident rutier, lângă Ploieşti

Unsprezece răniţi în urma unui accident rutier, lângă Ploieşti (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, accidentul s-a petrecut în jurul orei 23.30, pe drumul naţional 1 B, care face legătura între Ploieşti şi Buzău, la kilometrul 3, în apropiere de Ploieşti.

Şoferul unui microbuz cu pasageri care se îndrepta dinspre Ploieşti către Buzău, circulând pe banda a doua a drumului, a lovit din spate un autoturism Opel Vectra, al cărui şofer a încetinit, intenţionând să vireze la stânga.

În urma impactului, 11 persoane din cele două maşini au fost rănite, două dintre ele suferind leziuni grave.

Cei doi răniţi grav sunt un bărbat de 21 de ani din oraşul prahovean Boldeşti Scăieni, pasager în autoturismul Opel Vectra şi o tânără de 19 ani din comuna buzoiană Săhăteni. Alte nouă persoane care se aflau în microbuz şi în autoturism în momentul producerii accidentului au fost rănite uşor, toate cele 11 victime fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Ulterior, una dintre cele 11 persoane rănite a rămas internată la Spilatul de Urgenţă din Ploieşti, iar un al doilea rănit a fost trimis la un spital din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, una dintre persoanele rănite în accidentul petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, o femeie de 30 de ani, a rămas internat la secţia de chirurgie a spitalului din Ploieşti, având o contuzie la un genunchi.

O a doua victimă, un bărbat, a fost transportat pentru mai multe investigaţii medicale la un spital din Bucureşti, acesta suferind o fractură de mandibulă şi mai multe contuzii toraco-abdominale.

Tânăra de 19 ani, despre care Poliţia informase că a fost rănită grav, nu a fost internată, aceasta suferind o fractură de piramidă nazală şi fiind trimisă să consulte un medic ORL pentru un control de specialitate.

Celelalte opt victime ale accidentului petrecut la câţiva kilometri de Ploieşti, în comuna Bucov, au primit îngrijiri medicale după care au fost lăsate să plece din spital, rănile lor nefiind grave.

Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi şoferul microbuzului, un bărbat din Ploieşti în vârstă de 42 de ani, care a condus neatent şi nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa.

Ambii şoferi au fost testaţi cu alcooltestul, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici